Őrizetbe vétele óta nem evett semmit Jake Angeli, aki arról lett híres, hogy szőrmében és szarvval felszerelt sisakban vett részt a Capitoliumban történt zavargásban – írja a Newsweek nyomán a 24. Erről a férfi édesanyja beszélt újságíróknak.
Zoom
Fotó: Saul Loeb/AFP
Az arizonai férfit, akinek eredeti neve Jacob Anthony Chansley, szombaton adta fel magát az FBI-nak, ezt követően vették őrizetbe. Ügyvédje hétfőn a bíróságon azt mondta, hogy ügyfele nem hajlandó a börtönben enni "vallási, illetve egészségügyi okokból". Édesanyja, Martha Chansley azt nyilatkozta, hogy a fia "nagyon beteg lesz, ha nem ehet organikus ételt". Az ügyben eljáró bíró felszólította a feleket, hogy rendezzék a kérdést.
Jacob Chansleyt azzal vádolják, hogy törvényes felhatalmazás nélkül tudatosan hatolt be erőszakkal a Capitolium szövetségi területére. A zavargásban, amellyel kapcsolatban 25 ember ellen belföldi terrorizmus vádjával indult eljárás, öten meghaltak, egy rendőr és egy tüntető, egy további rendőr pedig napokkal később önkezével vetett véget életének. Chansley azt nyilatkozta, hogy más hazafiakkal együtt azért ment Washingtonba, mert az elnök, Donald Trump azt kérte.