Bezár!
2021. április 23., péntek, Béla, Egyed napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
08:06 Orosz külügy: Csehország lerombolja a kapcsolatokat07:46 Brit kutatók: az első oltási adag is jelentősen csökkenti a fertőződés esélyét07:33 Ismét riasztást adtak ki zsaroló levelek miatt07:15 Védetté nyilvánították a farkast Felvidéken06:54 India is felkerült a brit kormány beutazási tilalmi listájára a legújabb mutáns miatt06:36 Amerikai tábornok: össze fog omlani az afgán hadsereg, még a repülőgépeiket sem tudják karbantartani21:55 A brit légierő négy vadászgépe érkezett járőrszolgálatra Romániába21:37 Balázs Klári elismerte a 40 éven át gyümölcsöző lopást, az izraeli zeneszerző 200 ezer dollárt követel21:11 Csehszlovák szolidaritás: a felvidéki kormány is kiutasít három orosz diplomatát20:57 A Gyurcsány-terv20:35 Brit tudósok: a kevés alvás növeli a demencia kockázatát20:14 A WHO és az EMA május 10-től vizsgálja a Szputnyik V gyártási eljárását19:46 Már nem a Covid-19 számlájára írják a vezető halálozási okot Angliában19:24 Szénfelhasználása csökkentésébe kezd 2026 és 2030 között - ígéri Kína19:03 Autókölcsönzés cigány módra - még a katalizátor is megmarad
24 óra legolvasottabbjai

Külföld :: :: Hozzászólások

Lemondott a japán kormány sajtóreferense, mert őt is megvendégelte a miniszterelnök fia

Tovább gyűrűzik a Szuga Josihide japán miniszterelnök fiát érintő botrány: hétfőn lemondott a kabinet sajtóreferense, miután kiderült, hogy őt is megvendégelte.
A Kyodo hírügynökség egy kormányforrásra hivatkozva azt írta, hogy Jamada Makikót korházba szállították, de ennek oka egyelőre nem ismert. Neki hétfőn kellett volna megjelennie az ügyben folyó parlamenti meghallgatáson.
Jamada Makikót, a kormány PR-ügyekért felelős titkárát - aki moderálni szokott a miniszterelnöki sajtótájékoztatókon - sok bírálat érte, miután kiderült, hogy két évvel ezelőtt őt is megvendégelte a miniszterelnök fia, Szuga Szeigo, aki "csillagászati összeget", több mint 74 ezer jent (208 ezer forint) fizetett az ebédért. Akkoriban Jamada még a belügy- és kommunikációs minisztériumnál dolgozott.
A miniszterelnök három fia közül a legidősebb, Szuga Szeigo a műholdas műsorszórást nyújtó Tohokushinsha vállalat alkalmazottja, a cégnek a belügy- és kommunikációs minisztérium ad műsorszórási engedélyeket. A tárca által a minap nyilvánosságra hozott vizsgálat szerint Szuga Szeigo és a vállalat más alkalmazottjai tizenhárom kormányilletékessel ebédeltek és borozgattak 39 alkalommal. Szuga négy magas beosztású minisztériumi illetékest vendégelt meg, fizette a taxiszámlájukat, és ajándékokat is adott nekik. A cég több mint 520 ezer jent (hozzávetőleg 1,5 millió forint) költött ilyen alkalmakra. A minisztérium tizenegy illetékesét megrovásban részesítették, mert megsértették a köztisztviselőkre vonatkozó etikai jogszabályokat, amelyek tiltják nekik, hogy ilyesfajta felajánlásokat vagy meghívásokat fogadjanak el. Jamadát azonban nem feddték meg, mert részint nem dolgozik már minisztériumnál, másrészt az etikai kódex rá a jelenlegi tisztségében nem vonatkozik.
Az ellenzék Jamada lemondását követelte, noha ő felajánlotta, hogy "bánatpénz" gyanánt kifizeti egyhavi fizetésének hatvan százalékát, mintegy hétszázezer jent.
Szuga Josihide miniszterelnök a múlt héten a parlament alsóházának költségvetési bizottsága előtt felszólalva bocsánatot kért a nyilvánosságtól amiatt, hogy a fiának köze volt az ebédeltetésekhez, és a kormányilletékesek törvényt sértettek. A kormányfő hétfőn megint bocsánatot kért ugyanannak a testületnek az ülésén az ellenzéki képvielők kérdéseire válaszolva. "A kialakult helyzet komoly mértékben aláássa a nép bizalmát irántam. Mélységesen bánom ezt, és bocsánatot kérek" - mondta a miniszterelnök.
A botrány miatt lemondott Ninomija Kijotaka, a Tohokushinsha elnöke, Szuga Szeigót pedig fegyelmi eljárást indították a vállalatnál, és "lefokozták".
A botrányt Bunsun hetilap robbantotta ki a minap, nyilvánosságra hozva egy hangfelvételt Szuga Szeigo, egy minisztériumi alkalmazott és egy vállalati tisztségviselő beszélgetéséről. A lap szerint Szuge Szeigo akkor ismerkedett meg ezekkel a minisztériumi tisztségviselőkkel, amikor az apja 2006-2007 között a belügyi és kommunikációs tárcát vezette, ő pedig a titkára volt.
(MTI)Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Szavazás

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2021 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready