Bezár!
2021. május 14., péntek, Bonifác, Gyöngyvirág napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
06:50 Jóval hidegebb lehetett az utolsó jégkorszak, mint eddig vélték22:12 Mégsem nyílik drogambulancia a józsefvárosi Teleki téren22:08 Ombudsman: a védettségi igazolvány szabályozása nem visszás, de "lehetnek korrekciós igények"22:04 Csaknem ötmillió dollárt fizetett a hackereknek a Colonial Pipeline21:57 Egy magyar férfi "megdöntötte" az olasz rekordot: hat adag Pfizert kapott21:50 Franciaországban nagyon nagy a demokrácia, de Izrael ellen azért inkább ne tüntessenek21:42 Mindennapi hőstörténetek: Békéscsabán cigarettáért ütött a cigány, Pécsen számítógép és pénz kellett21:32 Rakétákat lőttek Libanonból Izrael irányába, de elbénázták21:15 Gondolatait használva formált mondatokat egy gerincvelő-sérülés miatt lebénult ember21:05 A Kriegsmarine egyik sikere: a Pinguin és a norvég bálnavadász-flotta20:53 Újabb jelöltet mutatott be a Mi Hazánk, ezúttal Sopronban, szimbolikus helyszínen20:45 A zsidók "örömmel és szenvedéllyel" lövik a palesztinokat, "intenzív katonai műveletre" készülnek20:20 Erdélyben (és Romániában) megszűnik a kijárási tilalom, csak a zsúfolt helyeken lesz kötelező a maszk20:02 Késelőt fogtak a fővárosban19:47 Merkelék nagyon próbálnak kiállni Izrael mellett, de szeretett muzulmánjaik ezt a legkevésbé sem díjazzák
24 óra legolvasottabbjai

Külföld :: :: Hozzászólások

Atomalku: az amerikai küldöttség egy bécsi szállodában malmozott, a többiek elégedettek voltak

Körvonalazódik egy új közös álláspont, és nincs nézeteltérés azzal kapcsolatban, hogy mi a tárgyalás végcélja - jelentette ki szombaton Abbász Aragcsi, Irán főtárgyalója az iszlám köztársaság atomprogramjáról folytatott bécsi tárgyalásokon.
"Ennek ellenére nehéz út áll előttünk és sok még jelentős nézetkülönbség" - tette hozzá az iráni diplomata az iráni állami médiának nyilatkozva.
Az AFP francia hírügynökség jelentése szerint a többi résztvevő is haladásról számolt be. Az egyik részről francia-brit-német-kínai-orosz, a másikról iráni tárgyalások célja annak meghatározása, hogy Teherán és az Egyesült Államok hogyan tudnak kölcsönösen visszatérni az iráni atomprogramról 2015-ben kötött megállapodáshoz, melynek értelmében a nemzetközi közösség feloldotta az Iránnal szemben kivetett szankciók jelentős részét, amiért cserébe Irán határozott időre korlátozta nukleáris tevékenységét. Az Egyesült Államok Donald Trump előző elnök döntésével 2018-ban egyoldalúan kilépett az egyezségből, és visszaállította az Iránnal szembeni szankciókat.
"Intenzív megbeszéléseket követően sikerült haladást elérni egy egyáltalán nem könnyű feladat megoldása érdekében" - tudatta a megbeszéléséken elnöklő Enrique Mora, aki az Európai Uniót képviseli a megbeszéléseken. Irán nem volt hajlandó elfogadni amerikai küldöttség részvételét, akik így egy közeli szállodában várakoznak, ahol rendszeresen egyeztetnek a tárgyalásokat vezető uniós diplomatákkal.
Mihail Uljanov orosz nagykövet is arról számolt be, hogy haladás történt, amit a felek elégedetten nyugtáztak, és mindenki abban érdekelt, hogy minél előbb sikerüljön megoldást találni.
Vang Csün kínai nagykövet a találkozó után szintén arról beszélt, hogy a felek megegyeztek, felgyorsítják a tárgyalásokat, és olyan lényegi kérdésekről kezdenek beszélni, mint a szankciók feloldásának lehetősége.
A tárgyalásokat bonyolítja, hogy Irán pénteken a megállapodással szembemenve 60 százalékos tisztaságú uránt állított elő, saját állítása szerint válaszul arra a szabotázsakcióra, amelyet a napokban követtek el a natanzi urándúsító ellen, és amelyért Teherán Izraelt teszi felelőssé.
(MTI)Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Szavazás

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2021 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready