2021. június 24., csütörtök, Iván, Bajnok, Levéd napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
16:25 Rutte: Magyarországnak térdre kell ereszkednie - nincs is keresnivalójuk az EU-ban16:16 Orbán Brüsszelben: én küzdöttem a homoszexuális fickók jogaiért is, de ez a törvény nem erről szól16:05 Bármennyire "pozitív színben tüntetné fel" Dél-Afrikát, nem igaz a tízes ikrek története - a nőt bedugták egy pszichiátriára15:52 A Mi Hazánk 7 programpontja a gyári dolgozók védelmében15:33 Kreml: tudatos provokációt követett el a brit romboló a Fekete-tengeren - ha megismétlődik, a célpont bombázását sem zárják ki15:07 Schiffer András legyőzte Czeglédy Csabát14:53 Ritkán kerül víz közelébe a cigány, de még akkor is magyarra támad14:41 Elszámoltatás helyett: gyurcsányozós békemenetet tartanak október 23-án a Fidesz álciviljei14:32 Kokainnal is kereskedett a pénzügyőr törzszászlós13:42 Tisztelet, Magyarország, le a kalappal! - A román sportsajtó mágikusnak nevezte a magyar válogatottat13:21 A törököket is "érzékenyítené" az Európa Tanács devianciaügyi biztosa - nem fog menni13:07 Ismerőseitől milliókat kicsaló szegedi ügyvéd ellen emeltek vádat12:50 Nem kell maszk a belső terekben, védettségi igazolvány nélkül strandolhatunk12:37 Az amerikai igazságügyi minisztérium több tucatnyi Iránhoz kapcsolható weboldalt foglalt le12:16 Országos tűzgyújtási tilalom lépett életbe
24 óra legolvasottabbjai

Külföld :: :: Hozzászólások

A "védekező" Izrael elutasította az egyiptomi közvetítést - tökélyre kívánja vinni a gázai gyilkolászást

Reklám

„A városfalak őre” fedőnevet viseli a Gázai övezet ellen indított legújabb izraeli hadművelet. Az ENSZ Biztonsági Tanácsa csak a jövő héten kezdi el a már eddig is több tucat palesztin életét követelő konfliktus megvitatását. Binjámin Netanjáhu izraeli miniszterelnök tegnap bejelentette: mindaddig nem állítja le a Gázai övezet elleni hadműveletet, amíg a zsidó állam „meg nem fizetteti a nagyon súlyos árat a Hamásszal”. Izrael tegnap este ennek a szándéknak szellemében elutasította Egyiptom tűzszünetre vonatkozó közvetítési felajánlkozását – olvasható az El-’Áribijjá pánarab hírtévé honlapján.
Zoom
Palesztin kisfiú egy izraeli „célzott támadás” után a Gázai övezetben (fotó: Muhámmád Zákún)
Antony Blinken amerikai külügyminiszter tegnap kijelentette: Washington támogatja, hogy az ENSZ Biztonsági Tanácsa tárgyaljon a legújabb izraeli-palesztin viszályról, illetve a konfliktus megoldásának lehetőségéről. A BT-vita azonban csak a jövő héten kezdődne, ami azt is jelenti, hogy Izrael, amint azt a korábbi hadműveletek folyamán is tette, a mostani, a „A városfalak őre” (Somér Há-Homot – שומר החומות) nevű hadművelet keretében is tökélyre viheti a gyilkolászást a Hamász Iszlám Ellenállási Mozgalom fegyveresei és politikusai, illetve a Gázai övezet polgári lakossága körében. Joe Biden amerikai elnök zsidó külügyminisztere azt sem felejtette el megjegyezni, hogy Izraelnek joga van az önvédelemre.
Zoom
Izraeli légitámadás után Gázavárosban (fotó: AFP)
Így aztán nem is csoda, hogy a Netanjáhu-kormány elutasította Egyiptom tűzszünetre vonatkozó tegnap esti közvetítési ajánlkozását. Még az egyiptomi közvetítési szándék megismerése előtt Binjámin Netanjáhu izraeli miniszterelnök kijelentette: „Nagyon súlyos árat fizettetünk a Hamásszal. Jelenleg is ezt tesszük, s tesszük ezt továbbra is igen erőteljesen. Még nem tettünk meg mindent, s ezért addig folytatódik ez a hadművelet, amíg az szükségeltetik”.
Zoom
Sebesültek után kutatnak a romok között (fotó: Reuters)
Egyiptom, az Izraellel diplomáciai kapcsolatot fenntartó vezető arab ország tegnap este tehát fölajánlotta békeközvetítői jó szolgálatát a „védekező” zsidó államnak. Az El-’Árábijja pánarab hírtévé szerint a közvetítést felajánló egyiptomi küldöttség Izraelben figyelmeztette a zsidókat, hogy hagyják abba a Gázai övezet elleni támadásokat. Izrael azonban közölte az egyiptomi küldöttséggel, hogy egyelőre nem hajlandó leállítani „A városfalak őrei” fedőnevű hadműveletet, mire a küldöttség kifejezte tiltakozását, és elhagyta Izraelt. Közben Egyiptom azt is bejelentette, hogy a közvetítői ajánlat elutasítása miatt Kairó felfüggeszti az Izraellel lebonyolított kétoldalú ügyleteit.
H. J. – Kuruc.infoFriss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2021 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready