Terrorvádak alapján és rabszolgatartásért hat és fél börtönre ítéltek el Németországban egy konstanzi születésű fiatal nőt szerdán.
Az ügyben illetékes düsseldorfi tartományi főbíróságon zárt ajtók mögött zajlott a tárgyalás a 23 éves nő, illetve Köln városában élő apósa és anyósa ellen. A per másfél évig tartott.
Sarah O. 15 évesen, gimnazistaként hagyta el Németországot, hogy Szíriában az Iszlám Állam dzsihadistáihoz csatlakozhasson. Apósa és anyósa pénzzel támogatták őt és férjét is, ezzel pedig a bíróság meglátása szerint a terrorszervezetet. Az anyóst négy és fél év börtönre, míg az apóst három év börtönre ítélték.
A bíróság ítéletének indoklásában közölte, hogy Sarah O. és férje öt jazidi nőt és két kislányt tartott rabszolgaként. Hárman közülük pótmagánvádlóként léptek fel az eljárásban.
A törvényszék arra a megállapításra jutott, hogy Sarah O. engedélyével férje a három nő közül kettőt megerőszakolt. A bíróság úgy találta, hogy Sarah O. még bátorította is férjét erre a cselekedetre.
A dzsihadista pár egyik 14 éves rabszolgája életét vesztette egy Sarah O. által jóváhagyott út során, amikor tűz alá került egy szíriai útkereszteződés.
(MTI)