Bezár!
2021. július 25., vasárnap, Kristóf, Jakab napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
22:52 Áramkimaradást okozott egy franciaországi bozóttűz Spanyolországban és Portugáliában22:33 Újragondolt környezetvédelem21:54 Pásztorokra támadt egy medve Csíkban - egyikük meghalt, másikuk súlyosan megsebesült21:25 Embercsempész szállíthatta rakományát az örök segélymezőkre az M6-os autópályán20:54 Besározta magát a német RTL riporternője20:22 Könnygázt vetettek be Párizsban a koronakorlátozások miatt demonstrálók ellen20:03 Moslékzabálásra szólítják fel az "LMTQP+-embereket" és barátaikat az idei riszabulin19:27 Megint Orbán kedvenc c. bűnözőjét választotta elnökül a Fidesz stratégiai szövetségese19:11 Gázolt a vonat Balatonboglár közelében18:32 A "toleráns" Momentum a Mi Hazánk rendpárti tüntetésének betiltását követeli Jászapátiban17:40 Észtország száz kilométer szögesdrótot ajándékoz Litvániának17:25 Ürülékkel dobálták és levizelték a börtönben az Iced Earth Capitoliumot ostromló gitárosát16:57 Tizenötezer lakost evakuáltak a manilai agglomerációból16:41 "Énekeljük együtt jó hangosan a Himnuszt" - Szilágyi Áron háromszoros olimpiai bajnok15:23 Kormányrendelet: mostantól név szerint jelentenek a 60 év feletti oltatlanokról Magyarországon
24 óra legolvasottabbjai

Külföld, Anyaország :: :: Hozzászólások

Tizenhárom EU-tagállam vezetése állított ki degenerációs bizonyítványt magáról

Reklám

Tizenhárom európai uniós tagország aggodalmának adott hangot amiatt, hogy a magyar parlament olyan törvénymódosításokat fogadott el, amelyek "hátrányosan megkülönböztetik a szexuális kisebbségekhez tartozókat", és "a gyermekek védelme ürügyén sértik a véleménynyilvánítás szabadságához való jogot" - közölte a belga külügyminisztérium internetes oldalán Sophie Wilmes tárcavezető kedden.
Tájékoztatása szerint Belgium mellett Dánia, Észtország, Finnország, Franciaország, Németország, Írország, Litvánia, Luxemburg, Hollandia, Spanyolország, Svédország és Lettország csatlakozott a nyilatkozathoz.
Wilmes, aki az általános uniós ügyekért felelős miniszerek Luxembourgban zajló ülésén vesz részt, kijelentette: mivel az új magyar jogszabályok "aláássák Európa alapvető értékeit", a Benelux-országok, "mint a szexuális kisebbségek jogainak hagyományos védelmezői", felvetették a kérdést a tanácsülésen. Az Európai Unió értékei nem választhatók szabadon - tette hozzá.
"Kollektív felelősségünk az összes uniós állampolgár jogainak védelme, ezért kötelességünk felszólalni és reagálni, ha ezeket a jogokat és értékeket aláássák. Kötelességünk azt is elmondani partnereinknek, amikor mélyen meg vagyunk győződve arról, hogy rossz útra tértek" - fogalmazott.
A Belgium kezdeményezésére megfogalmazott nyilatkozat szerint "a magyar törvény módosításai tiltják a születéskori nemtől eltérő nemi identitás, a homoszexualitás, illetve a nemváltoztatás ábrázolását és népszerűsítését a 18 év alattiak esetében. Sértik a véleménynyilvánítás szabadságát, és korlátozzák a véleményalkotás, valamint az információk befogadásának és továbbításának szabadságát. A szexuális kisebbségekhez tartozók megbélyegzése a méltósághoz való alapvető jog egyértelmű megsértését jelenti. Mivel ez a szexuális irányultságon, a nemi identitáson és az önkifejezésen alapuló megkülönböztetés kirívó formája, el kell ítélni" - húzták alá.
"A befogadás, az emberi méltóság és az egyenlőség az Európai Unió alapvető értékeit jelentik, nem engedhetünk meg kompromisszumot ezen elvek elfogadásában" - fogalmaztak.
Wilmes tájékoztatása szerint az aláírók arra szólították fel az Európai Bizottságot, hogy minden rendelkezésére álló eszközt használjon fel az uniós jog teljes tiszteletben tartásának biztosítására, szükség esetén utalja az ügyet az Európai Unió Bírósága elé.
"Kiállunk minden uniós állampolgár jogainak védelme mellett" - tette hozzá.
Frissítés: jól visszavágott a kormány az antiszemitizmussal...
Hasznos lenne, hogyha a tisztelt kollégák a saját házuk előtt söprögetnének - reagált közösségi oldalára kedden feltöltött videójában Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára arra, hogy az elmúlt napokban német, svéd és holland politikusok is Magyarországgal, magyar törvényekkel foglalkoztak.
A politikus úgy fogalmazott: azt gondolta, azért foglalkoztak Magyarországgal, mert a saját országukban nyilvánvalóan minden rendben van, és ezért ráérnek erre, "de kiderült, hogy ez nincs így".
"A német hadseregben például antiszemita jelenségek láthatók, meg szexuális erőszak" - fogalmazott az államtitkár. Menczer Tamás az eset kapcsán idézte a német védelmi minisztert, Annegret Kramp-Karrenbauert, aki a katonákról úgy beszélt, hogy kiképezték őket, érzékenyítésen estek át, és mindezek ellenére ilyen helytelenül viselkedtek.
Ilyen események láthatók tehát a német hadseregben - szögezte le az államtitkár.
"Svédországban, nos, Svédországban a kormány éppen tegnap bukott meg" - fogalmazott, majd úgy folytatta: "Hollandiában pedig a kormány néhány hónappal ezelőtt bukott meg, pontosan azért, mert a családtámogatási rendszere nem állta ki a jogállamiság próbáját."
(MTI nyomán)Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Szavazás

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2021 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready