Az "LMBTQ-közösséghez" tartozott az a férfi, aki szombaton éjszaka a közösség jól ismert szórakozóhelyén öt embert megölt, tizenhetet pedig megsebesített Colorado Springsben - közölték a gyanúsított jogi képviselői.
Zoom
Fotó: Colorado Springs rendőrsége
A kirendelt védők előzetes meghallgatási kérelemmel fordultak a bírósághoz szerdán, amelyben védencüket, Anderson Lee Aldrich-t "nem bináris személyként" írják le, és azt kérik, hogy az eljárásban ne Aldrich úrként, azaz Mr. Aldrichként hivatkozzanak rá, hanem "a biológiai nemére nem utaló Mx. Aldrichként". A bírósági kérelemben is ez szerepel.
Az ügyészség emberölés és gyűlöletbűncselekmény gyanújával emelhet vádat a férfi ellen.
A szombat éjszakai bűncselekmény után a gyanúsítottat a szórakozóhely vendégei állították meg.
A The Washington Post című amerikai lap kedden arról írt, hogy a 22 éves férfi gyerekkorában családján belüli erőszak áldozata volt, és 16 évesen névváltoztatást kért. Apja professzionális MMA-harcos volt, majd pornófilmekben szerepelt. (És a börtönt is megjárta - a szerk.)
Aaron Brink a fia által elkövetett gyilkosságok után szerdán a CBS 8 helyi televízónak adott interjúban arról beszélt, hogy fia fél éve vette fel vele a kapcsolatot, éveken át halottnak hitte, mert volt felesége azt állította, hogy öngyilkos lett. Azt is elmondta, hogy gyerekét arra nevelte, használja az erőszakot eszközként, mert azzal tud azonnali eredményeket elérni.
 
Zoom
Fotó: NYPost
Brink a CBS-nek arról is beszélt, hogy ő mormon, konzervatív republikánus, és a homokosokról az a véleménye, hogy ez nincs rendjén, és ki kell állni a homoszexualitás ellen.
A gyanúsítottat tavaly már egyszer letartóztatták, miután anyja állítása szerint házi készítésű robbanóeszközzel és egyéb fegyverrel megfenyegette őt, de robbanóeszközt akkor nem találtak nála.
A férfi szombaton éjszaka Colorado Springs városában az "LMBTQ-közösség" éjszakai szórakozóhelyén nyitott tüzet egy félautomata fegyverből, elfogásakor egy másik kézifegyvert és hozzá való lőszert is találtak nála.
(MTI nyomán)