Bezár!
2019. november 15., péntek, Albert, Lipót, Hajnalka napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
22:40 Szükségállapotot hirdetett az olasz kormány Velencében22:28 Marad az enyhe idő22:01 15 éves ázsiai lövöldözött egy kaliforniai iskolában, halott is van21:44 Csúcson a "német" judeokrácia: egyetlen szó miatt zárták ki az AfD-s parlamenti bizottsági elnököt21:36 Most éppen a lengyel törvényalkotásba pofázik bele az EP21:11 Bolívia "átmeneti elnöke" elismerte Venezuela "ideiglenes elnökét"20:45 Tizenhárom év fegyházra ítéltek egy erőszaktevő szörnyeteget20:03 "Elképesztő szuperfegyverek készülnek a titokban megvásárolt magyar fegyvergyárban"19:48 Afgán, marokkói és tunéziai embercsempészt ítéltek el Zalaegerszegen19:22 Katonai kutyák tépték szét az osztrák hadsereg egyik altisztjét19:00 Újabb bátorítás az ellenőrökre támadóknak: a késsel fenyegetés is csak felfüggesztettet ér18:36 Pályák, bérlemények, hely- és időpontfoglalások kezelése gyorsan, egyszerűen, online (x)18:22 Moszkva is elismerte bolíviai elnöknek az önjelölt szenátort18:02 A Harcos őszi kínálata (x)17:54 Ritkán látott képek egy szovjet atombunkerből
24 óra legolvasottabbjai

Külföld, Holokamu ::

Sem az ügyészség, sem a közvélemény nem akarja futni hagyni a pedofil zsidót

Reklám

A hét elején tett támogató kijelentések után a francia kormányszóvivő szerdán azt mondta, hogy a „súlyos eset miatt” Svájcban letartóztatott Roman Polanski „nem áll a törvények felett”. A francia kormány hét elején még felháborodásának adott hangot az őrizetbe vétellel miatt.


Polanski a bíróságon - hamarosan színesben is

„Roman Polanski nem áll a törvények felett” - jelentette ki a francia kormányszóvivő. Luc Chatel közölte, hogy „súlyos ügyről, egy kiskorú megerőszakolásáról” van szó, amelyen az amerikai és svájci igazságszolgáltatás dolgozik. A szóvivő ugyanakkor közölte: „érthetőek az érzelmek”, amelyeket ez a „késői letartóztatás, és annak módszere” kiváltott.
A francia kormány hét elején még felháborodásának adott hangot az őrizetbe vétellel kapcsolatban. A francia külügyminiszter Polanski szabadon engedésére szólította fel az amerikai hatóságokat, míg a kulturális miniszter „szörnyűnek” nevezte az esetet, amely „Amerika ijesztő oldalát mutatja”.
Korábban írtuk: Hiába kéri a vádak ejtését több neves (és többnyire zsidó) hollywodi filmes petíciójában, a Los Angeles-i ügyészség ettől még kérni fogja Polanski kiadatását. Ráadásul az amerikai közvélemény nem is nagyon akar megbocsátani a pedofil erőszaktevőnek.

A Los Angeles-i kerületi ügyészség Roman Polanski ügyében közölte: nem engednek Hollywood nyomásának, továbbra is a filmrendező kiadatását kérik.
Az ügyészi hivatal szóvivője elmondta, hogy nem hajolnak meg a rendező letartóztatása ellen tiltakozó és szabadon engedését követelő hollywoodi "sztárok" kérése előtt, és nem is terveznek egyeztetést a kettős mérce apostolaival.

Azt szeretnék: büntetlenül lehessen ilyen kislányokat meggyalázni
- a kiválasztottaknak
A Polanski elengedése érdekében Franciaországban indított nemzetközi petíciót a filmes ipar több mint 100 személyisége írta alá, többek között olyan hollywoodi sztárok, mint Woody Allen, Martin Scorsese és David Lynch, továbbá Wim Wenders, Pedro Almodóvar, Tilda Swinton és Monica Bellucci. Debra Winger színésznő azt mondta: egy három évtizeddel korábbi ügyről van szó, "mellette állunk, várjuk szabadulását és következő remekművét".
Harvey Weinstein Oscar-díjas producer szerint Polanski "humanista" (!!!), és "az igazságszolgáltatás tévedésének áldozata". Közölte, ha kell, megkeresi Arnold Schwarzenegger kormányzót is, hogy vesse latba befolyását.
Amerikai megfigyelők szerint a hollywoodi elit véleménye azonban elüt az átlag amerikaiak megítélésétől. A Los Angeles Times című napilap honlapján nagyjából csak minden harmincadik hozzászólás támogatja Polanskit, a túlnyomó többség azon a véleményen van, hogy a rendezőnek felelnie kell azért, amit tett.
Polanski szabadon engedését a nemzetközi filmvilág legismertebb személyiségei közül nem mindenki támogatja; Luc Besson híres francia rendező például nem hajlandó aláírni a petíciót. Mint fogalmazott, szereti Polanskit, de senki nem állhat a jog felett.
Katie Buckland, a CWLC kaliforniai női jogvédő központ vezetője úgy foglalt állást: Polanski támogatása "azt az üzenetet küldi, hogy a gazdagok és hatalmasok elkövethetnek olyan bűncselekményeket, amelyeket senki más nem úszna meg". Szerinte az ügyben az a legaggasztóbb, hogy az emberek nem képesek felfogni, hogy egy ilyen bűncselekmény milyen hatással van egy 13 éves lányra. Hangsúlyozta, hogy ebből a szempontból semmilyen jelentősége nincs annak, hogy Polanski "csodálatos filmeket készített".
(MTI - FH nyomán)
Kapcsolódó:
Reklám


Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Dossziék

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2019 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready