Izraeliek látogattak el a londoni Madame Tussauds Viaszmúzeumba, ahol más hírességek társaságában Adolf Hitler szobra is ki van állítva.

Az izraeliek „bizonyító” fényképe
A Führer mellett karlendítéssel pózoló két ifjú látogató fényképezkedett, s a jelenetet a zsidók is gyorsan lencsevégre kapták, majd panaszt tettek a múzeum igazgatóságánál. Ám a számításuk ezúttal nem jött be.
A Londonban nem régóta élő két fiatal izraeli, akik még meg sem melegedtek a brit fővárosban, máris intézkedtek, megpróbálták ráerőltetni akaratukat a vendéglátókra. Ám ezúttal nem jött be a másutt jól bejáratott taktika. Magyarán, Nagy-Britannia nem Németország és nem is Magyarország. De mi történt pontosan? Az izraeliek a bizonyítéknak szánt fénykép csatolásával levelet írtak a Madame Tussauds Múzeum igazgatóságának és előadták, hogy a náci karlendítés „egyértelműen antiszemita demonstráció és elvakult viselkedés volt” a két múzeumlátogató részéről”. Megírták még azt is, hogy őket különösen fölháborította a látvány, mert mindketten holokauszt-túlélők unokái.

2002-ben helyezték át a nagy kiállítóterembe
A Londonban élő izraeli fiatalok egyben követelték a Hitler-szobor azonnali eltávolítását, s kifogásolták, hogy a teremőrök nem utasították rendre a két fényképezkedő látogatót, s nem vezették ki őket azonnal a múzeumból. A Daily Mail londoni újság szombaton már napvilágra hozta a Madame Tussauds Viaszmúzeum igazgatóságának a válaszát, amelyben a többi között az áll: nagyon sajnálják, hogy a két izraeli látogató valósággal megrendült a látványtól, ám a múzeum vezetősége továbbra is kimondottan szorgalmazza azt, hogy a látogatók közvetlen kapcsolatba kerüljenek a kiállított viaszszobrokkal.
Egyébként Adolf Hitler viaszszobra 1933, tehát a hatalomra jutása óta egyfolytában ki van állítva a londoni múzeumban, de egészen 2002-ig egy fülkében, üvegfal mögött őrizték, hogy megvédjék egyes földühödött látogatók gyakori támadásaival szemben. Egy évtizeddel ezelőtt helyezték át a múzeum nagy kiállítótermébe, egykori ellenlábasa, Winston Churchill és mások társaságába.
Mikó Áron – Kuruc.info