Megerősítette első helyét csoportjában, a férfi vízilabda Bajnokok Ligájában a Szolnok, amely szombaton a német Spandau 04-re mért négygólos vereséget.
Eredmény, BL, főtábla, B csoport, 9. játéknap:
Szolnoki Dózsa-Közgép VSC - Spandau 04 (német) 11-7 (3-1, 3-2, 4-3, 1-1)
A magyar csapat góldobói: Mitrovic 4, Vámos, Varga Dénes 2-2, Jansik, Madaras, Gocic 1-1
Zoom
Egy a magyar gólok közül
A csoportjából már továbbjutott Szolnok remekül kezdett: a magyar kupagyőztes és a hazai bajnoki alapszakasz nyertese a mérkőzés hatodik percében büntetőből kapta első gólját, amikor már hárommal vezetett. Először Jansik Dávid talált be Cseh Sándor legénységének tagjai közül, majd Vámos Márton, a szerb légiósok közül pedig Stefan Mitrovic volt eredményes.
A második nyolc percben Vámos alakította 4-1-re az állást, Varga Dénes büntetőből módosított 5-2-re, a duplázó Mitrovic révén pedig 6-3-nál vonulhattak el a csapatok a nagyszünetre.
A pihenőt követően ismét Mitrovic jeleskedett (7-4), 7-5 után pedig a kétszeres olimpiai és kétszeres világbajnok Madaras Norbert bal kézzel talált be (8-5). Varga Dénes ötméteresből újfent pontosan célzott, először vezetett a Szolnok négy góllal (9-5). A lelkesen küzdő németek szépítésére a szerb Zivko Gocic válaszolt nagy bombával (10-6).
Zoom
Varga Dániel kezében jó helyen van a labda
A befejező negyedben 10-7 után percekig nem történt érdemi fejlemény, míg nem - kevéssel a vége előtt - a negyedszer is eredményes Mitrovic betalált (11-7).
Berlinben 17-7-re győzött a Szolnok, amely ezúttal beérte kevesebbel is, és végül négy góllal diadalmaskodott.
A magyar csapat május 2-án a második helyen álló horvát Primorje Rijeka otthonában játszik, s amennyiben nem kap ki, csoportelső lesz, ami azt jelenti, hogy közvetlenül az elődöntőbe jut a sorozat végjátékában, a hatos döntőben
Nem sok hiányzott az Egernek a bravúrhoz
Az erőviszonyoknak megfelelően az Eger vendégként kikapott a férfi vízilabda Bajnokok Ligájának főtáblás csoportjában szombaton az olasz Pro Reccótól, amely kilencedik meccsét is megnyerte az A jelű hatosban.
Eredmény, BL, főtábla, A csoport, 9. játéknap:
Pro Recco (olasz) - ZF-Eger 11-9 (4-1, 2-5, 3-3, 2-0)
A magyar csapat góldobói: Cuk 3, Erdélyi 2, Vapenski, Zalánki, Szivós, Angyal 1-1
A Soriban rendezett meccs nyitányaként az első összecsapáson Egerben 12-4-re diadalmaskodó Pro Recco jutott vezetéshez. A magyar bajnoki címvédő egyik vendégjátékosa, Boris Vapenski révén gyorsan egyenlített, utána azonban 4-1-ig meg sem állt a vendéglátó együttes. A második játékrészben 5-1-et követőn az egriek egy másik délszláv légiósa, Milos Cuk duplázott, majd Zalánki Gergő jóvoltából 5-4-re felzárkózott a hevesi alakulat. Mi több: 6-4-et mutatott az eredményjelző, amikor Erdélyi Balázs és Szivós Márton is betalált, így a nagyszünet előtt kiegyenlített az Eger.
A magyar szempontból kellemes meglepetés a harmadik negyed elején is folytatódott: Erdélyi újabb sikeres büntetője nyomán átvette a vezetést az Eger (6-7). A játékrész derekánál már újfent az olaszoknál volt az előny, ám a triplázó Cuk 8-8-ra alakította az állást. Kevéssel az utolsó szünet előtt Angyal Dániel jóvoltából ismét az Egernél volt az előny, de maradt még ideje az egyenlítésre a házigazdának (9-9).
A befejező negyedben két emberelőnyös gól született, mindkettőt az olasz csapat szerezte, így győzött 11-9-re.
Az utolsó csoportkörben a jelenleg a Pro Recco mögött második Eger idehaza játszik május másodikán, és már egy döntetlennel is bejut a BL hatos döntőjébe. Ellenfele a CNA Barceloneta, a csoport harmadik helyezettje lesz, amely a végső sorrendtől függetlenül tagja a döntőnek, mivel a spanyol együttes a vendéglátója a május végi finálénak.
Az A csoport állása 9. forduló után: 1. (már továbbjutott) Recco 27 pont, 2. Eger 13, 3. Barceloneta (spanyol) 11, 4. Olympiakosz (görög) 10, 5. Radnicki Kragujevac (szerb) 9, 6. Brescia (olasz) 8
(MTI)