Megkezdődött a 2015-ös év távlövő bajnoksága az USA Nemzeti Íjász Szövetsége és a World Archery közös rendezésében, Utah állam Wendover körzetében, az autós gyorsulási versenyeiről is ismert sós síkságon.
Az első versenynapon két csúcseredményt is sikerült lőnie Mónus Józsefnek, amiből az egyiknek különös jelentőséget ad az a tény, hogy ezt az eredményt egy olyan kategóriában sikerült elérnie, amiben korábban a távlövő íjászat legnagyobb ikonjai – Don Brown és Luciano Cecili - voltak csúcstartók. A korlátlan erejű amerikai longbow kategória új világrekordja 470,809 méter lett, 30,979 méterrel meghaladva a korábbi csúcsot. Ezzel az eredményével Mónus József világbajnoki címe mellé FITA STAR minősítést is szerzett.
Zoom
Az ázsiai stílus 50 fontra korlátozott íjak kategóriájában is sikerült a csúcsjavítás, a negyedik sorozatban elért 408,52 méteres lövésével az „Egyesült Államok bajnoka” címet nyert és vezeti a ranglistát.
Mónus saját sorai a mögötte álló magyar szurkolóinak:
Kedves Barátaim!
Azért e sorok olvasása közben nem lehet kétséges, hogy itt ténylegesen egy embertömeg, egy, a magyar zászló által összekapcsolt akarat erejét élhettem át. Nem tudom ezt megköszönni máshogy, csak harccal a magyar zászló becsületéért, hogy mindenhol láthassák az emberek, mi magyarok magyarok akarunk maradni!
Zoom
Ne haragudjatok, de most hajnal van itt, ráadásul lassan mennem kell két lehetetlen kategória lehetetlen íjerősségű lövésére.
Nagyon fáj most a kezem, gyakorlatilag széttéptem magam tegnap, mert azt az USA longbow kategóriát annyira meg akartam csinálni!
Köszönöm még egyszer, hogy mellettem és velem együtt harcoltok!
Most megyek tovább!
Köszönöm amit nyújtotok nekem!
a Farkas
(Kuruc.info)
Kapcsolódó: