Gyárfás Tamás, a szövetség elnöke értékelte a magyar úszók riói teljesítményét, és úgy fogalmazott, fejet hajt Hosszú Katinka és edzője, Shane Tusup előtt. Nagyon reméli, hogy az olimpia után új fejezet nyílhat a felek között, mert „össze kell fogni, együtt kell működni".
A magyar úszócsapat hét érmet szerzett a riói nyári olimpián: Hosszú Katinka három aranyat és egy ezüstöt nyert, Cseh László egy ezüstöt, míg Kapás Boglárka és Kenderesi Tamás egy-egy bronzot nyert.
Zoom
Gyárfás erőszaktevő barátjával
„Összességében elégedett vagyok, tekintettel arra, hogy harmadikok vagyunk az Egyesült Államok és Ausztrália mögött az úszók ranglistáján. Tizenöt ország szerzett érmet, rajtunk kívül Európából három országnak sikerült. A magyar úszósport erejét mutatja, hogy többen nem hozták azt, amit reméltünk tőlük, ennek ellenére mégis ilyen fényes a mérleg" – nyilatkozta Gyárfás Tamás a Mob.hu-nak.
A Magyar Úszó Szövetség elnöke megemlítette, hogy hallotta a kritikákat a népes, 37 fős csapatról, azonban csak azt tudja válaszolni, ennyien vívták ki a jogot a részvételre, mindenki megúszta azt az időt, amivel kvalifikálhatja magát.
Gyárfás Tamás úgy nyilatkozott, a világgal együtt ő is meghajol Hosszú Katinka és edzője, Shane Tusup előtt, és reméli, az olimpia után új alapokra helyezhetik kapcsolatukat.
Nagyon szeretném, ha a viszony közte és a szövetség között rendeződne. Új fejezetet kezdhetnénk, lezárult az olimpia. Ha azt a hitet keltettem, hogy nem vagyok boldog amiatt a bizonyos kép miatt, ami bejárta a sajtót, azt még magyarázni is méltatlan. Nagy örömömre Shane Tusup elmondta, hogy ő már magyarnak érzi magát, tárt karokkal várjuk, hálásak vagyunk neki. Ez nem hízelgés, nem arculatváltás, még ha voltak is bizonyos kérdésekben ellentétes megítélések. Össze kell fogni, együtt kell működni" – idézte a sportvezetőt a Mob.hu portál.
(Origó)