Lőrincz Tamás kiesett, mivel dél-koreai legyőzője a negyeddöntőben vereséget szenvedett a kötöttfogású birkózók 66 kilogrammos súlycsoportjában a riói olimpia keddi versenynapján.
"Állítólag a nyakához nyúlt, nem tudom, én még ilyet nem láttam" - mondta Takács Ferenc, a válogatott másodedzője Lőrincz karikás intéséről, amit a Rju Han Szu elleni nyolcaddöntőben kapott még 0-0-ás állásnál, kilenc másodperccel az első menet vége előtt.
A szituációról Sike András szövetségi kapitánynak is megvolt a véleménye: "Úgy tűnik, mi nem nyúlhatunk hozzá az ellenfeleinkhez, nekünk nem szabad".
A komoly indulatokat kiváltó mérkőzés után a londoni ezüstérmes, háromszoros Európa-bajnok magyar klasszisnak a vigaszági szerepléshez az kellett volna, hogy a 2013-as vb-győztes Rju a fináléig meneteljen, ám a dél-koreai veszített az örmény Migran Arutjunjan ellen, ezzel Lőrincz búcsúzott.
(MTI)
Frissítés: pont és érem nélkül
A 96 kilósok között a 33 éves Kiss Balázs sem kapott sokkal jobb sorsolást: selejtezni kényszerült az ukránok vb-bronzérmese, Dimitrij Timcsenko ellen. Nos, ezt fantasztikus birkózással megoldotta (3-0), így a nyolcaddöntőben a svéd óriás, az Eb-bronzérmes Fredrik Schön következett. 2009 világbajnoka azonnal támadólag lépett fel ellenfele ellen, és egy válldobást sikerült is végrehajtania, amivel megszerezte a vezetést (2-0). Ám a svéd magához tért, és egy mögé kerülés után négy pontért eldobta a magyar birkózót. Kiss hiába volt utána aktívabb – meg is intették a svédet –, a meccs elment (3-5), és ő is csak abban bízhatott, hogy a skandináv eljut a fináléig.
„Nagyon sajnálom. Az első meccsen kiválóan ment a birkózás, és ezen is jól kezdtem. Az akcióm után a bírók sokáig tanakodtak, hogy bebillent-e a svéd, én pedig azt hittem, nem adnak semmit, állásból megyünk tovább. Miután mégis megadták a pontokat nekem, már olyan helyzetben voltam, amelyben nem tudtam mit csinálni, szárazak voltunk, Schön pedig nagyon erős, jól emel. A végéig küzdöttem, mindent megpróbáltam, sajnálom” – jelentette ki Kiss Balázs.
Hát még azt hogy sajnálta, hogy az elődöntőig eljutó Fredrik Schön az utolsó lépcsőfokban elbotlott – kubai ellenfele, Yasmany Daniel Lugo Cabrera 2-0-ra legyőzte –, így Kiss is követte Lőrinczet.
Pont és érem nélkül távoztunk ezúttal a kötöttfogásúak mai versenynapjáról. Igazi hideg zuhany ez, hiszen kötöttfogású birkózóink éremért jöttek, és két ötödik hellyel zártak Rióban.
(MNO)