Gyárfás Tamás és a Magyar Úszószövetség egyaránt jogi lépéseket tesz az elmúlt napokban nyílt hazugságokat és rágalmakat megfogalmazókkal szemben – olvasható a szövetség friss közleményében.
A MÚSZ hitelrontásért bepereli Németh Zsolt egykori nyíltvízi szövetségi kapitányt, amiért azt állította egy tévés nyilatkozatában, hogy a szövetség megvásárolja a közgyűlési szavazatokat. Állításával ellentétben az egyesületek kizárólag az eredményességi rangsor alapján kapják a támogatásokat, amelyekről a szerződést a szövetség akkor továbbítja a számukra, amikor a nekik járó források megérkeznek a szövetséghez az Emberi Erőforrások Minisztériumától. Ennek aláírása, folyósítása teljes mértékben független a mindenkori közgyűlés időpontjától.
Gyárfás Tamás, a MÚSZ elnöke szintén jogi lépéseket tesz Szabó József olimpiai bajnok ellen, aki a fullank.com internetes portálon tett hamis állításokat azzal kapcsolatban, hogy az elnök a múltban jutalékot vett fel a megkötött szponzori szerződések után. Gyárfás Tamás kijelentette, az olimpiai aranyérmes úszóval a nyilvánosság előtt nem kíván nyílt vitát folytatni, a bíróságon azonban kénytelen elégtételt kérni, hiszen 1993 óta soha, semmilyen formában nem vett fel sem jutalékot, sem fizetést, sem költségtérítést a MÚSZ-tól, mint ahogy Szabó József többi, részben kegyeletsértő állításai is minden valóságalapot nélkülöznek.
(HVG)