Kapás Boglárka negyedik, a vőlegénye, Telegdy Ádám pedig ötödik helyen zárt a maga döntőjében a tokiói olimpán: előbbi 200 pillangón, utóbbi 200 háton került fináléba.
A szám világbajnokaként Kapás számára valamennyire csalódást keltett a helyezés, hiszen joggal gondolhatta magát éremesélyesnek. A verseny utáni interjúban el is sírta magát, hiszen éppen lemaradt a hőn áhított olimpiai éremről. Telegdy is próbálta megvigasztalni egy bravúrhelyezéssel péntek reggel, de ő is ötödik helyen ért célba. Kapás Boglárka ezután péntek délelőtt tette közzé Instagram-oldalán, hogy nem adja fel.
"Szerintem mindent megtettünk, minden egyes nap beletettük szívünket-lelkünket, mégis érem nélkül megyünk haza... mert a sport néha ilyen. Idő kell, hogy feldolgozzuk, de megyünk tovább, mert sokkal keményebben dolgoztunk, minthogy ezzel beérjük" – írta az úszónő, aki egyúttal köszönetet mondott mindenkinek, aki őt és jövendőbeli férjét támogatta az olimpia alatt.
Kapás egyébként már a helyszínen is kapott egy nagy adag támogatást, a gyorsváltó tagjai nagyon kedvesen biztatták őt a döntőjük után - írja a 24.