Az elmúlt napokban sorra hozzák a nemzetközi sportági szakszövetségek a demokráciáktól teljesen idegen, a kollektív bűnösségre alapított döntéseiket, melyekben azonnal kizárták az orosz csapatokat a nemzetközi kupákból és bajnokságokból. Így tett a labdarúgó, a kézilabda és a kosárlabda szövetség is. Az indokolás minden esetben ugyanaz volt, Oroszország részvétele a háborúban.
Ugyanezen szövetségek viszont elmulasztották a hasonló döntések meghozatalát akkor, amikor az Egyesült Államok volt az agresszor. A közelmúltban három ilyen is történt, Irak és Afganisztán megtámadása és megszállása, valamint Délvidék és Belgrád bombázása. Elképzelhetetlennek tartjuk, hogy a döntések során ne történt volna a világ egypólusúvá válásából következő nyomásgyakorlás.
A Mi Hazánk elítéli ezen bosszúszomjas kizáró határozatokat, és megállapítja, hogy már az ókori olimpiák idején is béketeremtők voltak a sportolók, ezért ennek így kellene lennie napjainkban is! Egyúttal felszólítjuk a magyar sporttisztviselőket, hogy hasonlóan igazságtalan döntéseket ne támogassanak! - írja közleményében Nagy Attila, a Mi Hazánk budapesti elnöke, a párt országgyűlési képviselőjelöltje.