Srdjan Djokovics nem a helyszínen tekinti meg fia elődöntőjét az ausztrál nyílt teniszbajnokságon. Az amerikai Tommy Paullal 9.30-tól játszó Novak Djokovics apja azután döntött így, hogy bírálatok érték, mivel Oroszországot és Vlagyimir Putyint támogató szurkolókkal fotózkodott a stadionon kívül.
"Kizárólag azért vagyok itt, hogy a fiamat támogassam. Nem állt szándékomban, hogy főcímekbe kerüljek, sem az, hogy zavart keltsek" - fogalmazott közleményben Srdjan Djokovics, hozzátéve, hogy inkább otthon nézi az elődöntőt.
Az esetet úgy magyarázta: fia szurkolóival volt, mint minden más mérkőzés után, hogy együtt ünnepeljék a győzelmét és hogy közös fotók, videók készüljenek, de ezzel nem szándékozott felfordulást okozni. Egy videó felkerült egy oroszbarát ausztrál youtube-csatornára, az ukrán nagykövet pedig emiatt élesen tiltakozott, és azt követelte, hogy vonják vissza Srdjan Djokovics akkreditációját. Sőt még Novak Djokovicstól is bocsánatkérést várt, holott ő egyáltalán nem volt érintett az ügyben.
Az ausztrál sportági szövetség (TA) jelezte, hogy a játékosokat és a csapataikat végig arra kérte, ne kerüljenek olyan helyzetbe, amely felfordulást okozhat, egyúttal tudomásul vette, hogy Djokovics apja nem ül a lelátóra az elődöntő alatt. A TA egyúttal megerősítette, hogy tilos orosz és fehérorosz zászló bevitele a létesítményekbe.
Novak Djokovics szerdán három szettben búcsúztatta az orosz Andrej Rubljovot.
(MTI)