A tartalomból:

Pörzse Sándor: Egyszer lehet szólni, egyszer nem
Az, hogy forrong a világ, sajnos már csak egy kiüresedett közhely. Rengeteg elemző szerint a kubai rakétaválság óta nem állt ilyen közel az emberiség az újabb világháborúhoz, mint most. Kijelenthető, hogy a multikultúra megbukott. Kijelenthető, hogy egyes népcsoportok nem akarnak beolvadni, nem akarják fölvenni a befogadó ország kultúráját, hanem őrzik saját identitásukat, vallásukat, ha kell, drasztikus módszerekkel is.
Pál Gábor: Ön melyik TV-t ostromolná meg? Továbbra sem kérdéses…
Ha valaki pusztán a Comedy Hírtévét, hivatalos nevén az M1 hírcsatornát nézi, és soha nem kapcsol át tévékészülékén egy másik csatornára, akkor még ma sem tudná, ki nyerte meg a tapolcai időközi országgyűlési képviselőválasztást. Ez nem valami vicc, vagy nem egy múltidézés az ötvenes évekből, hanem ez a mai magyar rögvalóság az állami médiafronton. „Matematikailag még van esélye a fideszes jelöltnek”, „még nem végleges az eredmény”, „csak párszáz szavazat a különbség a képviselőjelöltek között” – ilyen és ehhez hasonló bullshiteket lökött április 12-én vasárnap az esti és késő esti híradókban a közszolgálatinak csúfolt M1 hírcsatorna.
Akarat, hit, alázat
A hatalmi beavatkozás a gyöngyöspatai megerősített járőrszolgálatnál csapódott le elsőként, és akkor érződött leginkább a külföldi, cionista hátterű média nyomásgyakorlása is. Akkor is és most is görbe tükröt mutattunk-mutatunk a kormány felé, hiszen az ígérgetések és a statisztikai cicomázások ellenére az ország lakóinak a biztonságérzete folyamatosan csökken. Nehezen tudják elviselni, hogy vannak olyan egyének vagy közösségek, akik állampolgári jogaikat gyakorolják, összefognak, és felmutatják a társadalomnak a megoldást – nyilatkozta a Bar!kádnak László Attila. A feloszlatott Szebb Jövőért Egyesület egykori elnöke immár új mozgalomba tömöríti a hazájukért tenni akaró magyar embereket annak ellenére, hogy munkáját a hatalom soha nem nézte jó szemmel.
Az igazság odaát van
Megkezdődött annak a vácszentlászlói gazdának a pere, aki 2013-ban fagyállóval próbálta elrettenteni a borára rendszeresen visszajáró bűnözőket. A közvélemény szerint jogos önvédelem okozta a nedűt dézsmáló cigány tolvaj halálát, a bíróság azonban akár minősített emberölés miatt is elítélheti a férfit.
Vigyázat, nagyfeszültség!
A Fidesz elhúzódó válságának egyértelmű jele, hogy megtört a hallgatás, és egyre több, a kormánypártokkal szemben kritikus hangvételű mondat jelenik meg a hatalommal amúgy évek óta lojális közemberek tollából. Pártszinten is megszaporodtak az üzengetések, s a címzettek közül nem marad ki már Orbán Viktor sem, ami az elmúlt években szinte elképzelhetetlennek tűnt. De a többségük miért hallgatott eddig? Hiszen a problémák többsége nem új keletű: hatalmi arrogancia, rossz személyzeti politika, oligarcharendszer kiépítése. Miért most hangzik fel a fideszes értelmiség panasza? S miért nem hallja meg ezt a kormányfő?
Földönfutók lehetünk
Kevés olyan téma van a közéletben, mely oly nagy érdeklődést és aggodalmat vált ki a társadalom egy részéből, mint a magyar föld kérdése. De ugyanez a téma teljesen hidegen hagyja a lakosság nagyobb részét. Hiába kongatják hosszú évek óta a vészharangot mezőgazdászok, agrárszakemberek, szakpolitikusok, gazdák, a társadalom ingerküszöbét nem éri el a földvédelem. 2015. április 22-én, a Föld Napján mutatták be a budapesti Szent Margit Gimnáziumban A magyar föld sorsa című kötetet, melyben Andrásfalvy Bertalan, Ángyán József, Tanka Endre, Márai Géza és Molnár Géza fejtik ki véleményüket a nemzeti megmaradás alapfeltételét jelentő föld védelmének lehetőségeiről.
Piramisjáték Karcagon
„Elszállt” családi spórolt pénzek, tönkrement egzisztenciák, védett befektetői kör, több milliárd forintnyi tőkekivonás Karcagon, hallgatag bankokat felügyelő szektor, vádaskodások és politikai szálak – ilyen, amikor a „brókerbotrány” egy kisváros életében robban.
Lázban a Downing Street, ismét koalíciós kormány jöhet
Amikor az Európai Unió jövőjére hatást gyakorló döntő eseményeket, változásokat taglaljuk, jellemzően a Peloponnészoszi-félszigeten kötünk ki, a görög gazdasági helyzetet, a radikális kormány lépéseit helyezzük vizsgálatunk középpontjába. Az eurózóna esetében valóban a hellén állam jelenti a gócpontot, finanszírozását napról napra kevésbé tolerálják a részes államok, mégis egyre inkább tűnik úgy, hogy az Unió sorsát a bevándorlás kérdése pecsételheti meg. Nem meglepő ennek fényében, hogy a kérdésben Nyugat-Európában talán leginkább érintett ország, Nagy-Britannia választási kampányának fókuszában is e téma áll.
Magyar foci: sikerpropaganda vs tények
Minden szép és minden jó, 175 ezren váltották ki a szurkolói kártyát, az új Fradi-sasról már filmet is készítettek, így nincs mese, a magyar labdarúgás végre kilábal a gödörből. Mondhatnánk, de ezzel nem állítanánk igazat, a tény ugyanis az, hogy az NB I mérkőzésein alig-alig lézengenek a stadionokban.
Egy zarándok útja Lengyelországtól Székelyföldig
Már úton van Szántó Zsolt zarándok, aki 1500 kilométert tesz meg lóháton Czestochowától Csíksomlyóig. Idén negyedszer vállalkozik a nagy feladatra. Zarándoklatával az 500 éves csíksomlyói Szűz Mária szobra előtt szeretne tisztelegni, valamint a székely autonómiára kívánja felhívni a figyelmet. Lengyelországi tapasztalatai szerint a lengyeleknek nagyon fontos a lengyel–magyar barátság, Szlovákiában azonban szomorúan tapasztalta, hogy egyre kevesebb a magyar ajkú ember. Szántó Zsolt úgy érzi, Székelyföldtől kapta azt az erőt, amely egy ilyen zarándoklat megtételéhez szükséges. Állítja, egy-egy ilyen út után már nem az érkezik meg, aki elindult.
A Kraszna-havasban
Sokat meséltünk már a kárpátaljai hegyekről, melyeknek legnagyobb értékük éppen az, hogy turisztikailag feltáratlanok. A menedékházak és turistautak hiánya ugyan nehezíti a természetjárást errefelé, de a vadregényesség és érintetlenség mindenért kárpótolja az ide vetődő turistát. Persze vannak jobban frekventált hegyvidékek és természeti látnivalók is – gondoljunk csak Szinevérre –, de ezeken a helyeken éppen az ipari turizmus az, ami szinte menekülésre késztet.
Szerencsés nemzet, tettre kész fiatalok
November óta jobbikos polgármestert választott Ózd, országgyűlési képviselőt pedig Veszprém megye 3-as választókerülete. A tét egyre nő, a cél immár a 2018-as választási siker s az abból következő Jobbik-kormányzás lett. A kihívásoknak a párt utánpótláscsapataként az Ifjúsági Tagozatnak is meg kell felelnie, így a folyamatos képzés és önképzés elengedhetetlenné vált. Ennek egyik kiemelt állomása a félévente megrendezésre kerülő vezetőképző is, amelyre – az őszi időszakhoz hasonlóan – Szolnokon került sor április 17-19-e között. Az egységes ideológiai alapok lefektetése mellett a háromnapos rendezvényen a minden eddiginél több delegált olyan területeken mélyíthette el tudását, mint a politikai marketing, népesedéspolitika és a politikai kommunikáció.
Keresse csütörtökönként az újságárusoknál vagy a http://www.dimag.hu/magazin/Barikad oldalon!