Vitéz Galántay Ervin, a könyv szerzője részt vett, és többszörös sebesülése mellett kitüntette magát Budapest 1944-1945-ös ostromában. A katonai életpálya iránt elhivatott, hazaszerető, 14 éves gyermek önkéntesként lépett be a Városmajor térségét védő Vannay László Rongyos Gárda-parancsnok által felállított riadózászlóalj állig felfegyverzett tagjainak sorába.
A Militária kiadó gondozásában 285 oldalon, korabeli fotókkal gazdagon illusztrált könyv szerzője a kőszegi katonai középiskola kadétnövendékének nézőpontjából láttatja a Vörös Hadsereg által 2 hónapon át ostromolt magyar székesfőváros legtöbbször az utolsó töltényig kitartó hős magyar és német alakulatainak heroikus elhárító harcait, és mindezt korabeli hadi naplójára támaszkodva, forgatókönyvszerűen és persze maximális hitelesség mellett teszi!
A 2011-ben elhunyt Ervin bácsi az alábbi ajánlással nyitja könyvét: "Ajánlom könyvemet a mai magyar fiatalságnak! Tanuljanak a Budapest Erőd védőitől, a nagyváradi hadapródok, a marosvásárhelyi leventék, az újpesti tanoncok, a budapesti egyetemisták és a fiatal önkéntes segédápolónők szelleméből!"
A vérzivatart óriási szerencsével túlélő fiatalember 1948-ban 18 évesen emigrált hazájából, majd építészmérnöknek tanult, majd dolgozott, doktorált, és professzorként oktatott szerte a világban. Galántay professzor az USA hadseregének felkérésére a városi gerilla harcok szakértőjeként tartott előadásokat a NATO különböző katonai intézményeiben.
A könyv ára 3600 Ft.
Megrendelhető a hirdetes@kuruc.info címen név, postacím és telefonszám feltüntetésével.
(Kuruc.info)