Miközben a Fidesz azt szajkózza, hogy már évekkel ezelőtt kizárta a soraiból a pénzhamisítási botrányba keveredett Veress Áront, számos dokumentum, újságcikk, felvétel és Facebook-bejegyzés bizonyítja ennek ellenkezőjét. A kormánypárt a Veress-üggyel így egy véget nem érő hazugságspirálba navigálta magát, melynek nem tudni, mi lesz a végkifejlete. Még az elmúlt hónapokban is készült olyan felvétel, amelyen a Fidesz IT vezetőjeként szerepelt együtt kormánypárti politikusokkal az ifjú Veress, többek között Gulyás Gergellyel, az Országgyűlés alelnökével - írja közleményében Farkas Gergely, a Jobbik frakcióvezető-helyettese, a Jobbik Ifjúsági Tagozat elnöke.
Farkas szerint az is kiderült az elmúlt napokban, az Európai Néppárt Ifjúsági Tagozata szerint is Veress a Fidesz IT tagozatának elnöke. Ugyanis a Fidesz IT európai ernyőszervezete, az Európai Demokrata Diákszövetség (EDS) honlapján Veress mint a kormánypárt ifjúsági tagozatának elnöke szerepelt. Sőt, a szervezet 2014. februári budapesti rendezvényén Veress Áron volt a magyarországi kapcsolattartó személy. Az Alfahír érdeklődésére, mely azt tudakolta, mit tudnak magyarországi tagszervezetük elnökének esetleges menesztéséről, illetve Veress milyen szerepet játszott a rendezvény szervezésében, válasz nem érkezett, de az EDS honlapjáról azonnal eltüntették Veress Áron nevét.
A Jobbik a közvéleményt érintő fontos kérdéseket kíván feltenni a Fidesz IT elnökének, ezért kérik a Fidesz "segítségét": árulják el, ki a minden jel szerint tevékenykedő ifjúsági szervezetük elnöke? Ugyanis szeretnék megkérdezni tőle az alábbiakat: Miért ment el pénzt váltani abban a kései órában a Keleti pályaudvarhoz? Miért nem egy hivatalos pénzváltónál próbálkozott, miért egy mit sem sejtő embernél érdeklődött? Miért próbált elmenekülni, amikor kiderült, hogy a nála lévő százeurós hamis?
A Fidesztől pedig választ várunk arra - folytatja Farkas Gergely -, lefolytattak-e már olyan vizsgálatot, amely kiderítette volna, érintett-e az Ifjúsági Tagozatban más személy is ebben a cselekményben? Az is jogosan felmerült sokakban, hogy ebből a pénzből jutott-e a Fidesz IT-nek is, vagy pedig ez Veress Áron magánakciója volt-e? A pénzhamisítás ugyanis jellemzően olyan bűncselekmény, amit nem egyénileg követnek el, hanem bűnszervezet tagjaként.
A közvélemény továbbra sem látja át, hogy a Fidesznél mi a helyzet, ki az Ifjúsági Tagozat elnöke, és elég nagy fejetlenségre utalna az, ha Veress évekkel ezelőtti leváltása ellenére a kormánypárt nem jutott volna el addig, hogy új elnököt nevezzen meg az utánpótlást biztosító fontos szervezet élére - zárul a nemzeti párt jogos kérdéseket felvető közleménye.