A Mozilla egy új funkciót tett a Firefox böngészőbe, hogy elrejtse a felhasználókat a kíváncsi weboldalak elől.
Az elmúlt másfél év adatvédelmi botrányainak egyetlen pozitív hozadéka, hogy a tech cégek az eddiginél jóval nagyobb figyelmet fordítanak a felhasználók adatainak védelmére. Ez nemcsak a Facebookra igaz, ebbe az irányba tett lépéseket az Apple és a Google is, most pedig a Mozilla jelentett be egy újdonságot.
A fejlesztők szerint, aki először tölti le a Fiefox böngészőjét, megkapja az Enhanced Tracking Protection (magyarul nagyjából: hatékony nyomkövetési védelem) nevű funkciót is. Az eszköz blokkolja azt az ezernél is több, harmadik fél által készített nyomkövető algoritmust, amelyet a nyílt forráskódú, követés elleni védelmet kínáló Disconnect állított össze.
Az új felhasználóknak már alapból be lesz kapcsolva ez a funkció a Firefoxban, a többiek pedig kézzel állíthatják be maguknak ezt a lehetőséget, vagy várhatnak néhány hónapot, mire frissítésként alapértelmezett része lesz a böngészőnek.
A bekapcsoláshoz egyszerűen megoldható: kattintsunk a Menü ikonra, majd válasszuk ki a Tartalomblokkolás opciót. Az Adatvédelem és biztonság almenüben válasszuk az Egyéni opciót, majd a Sütik melletti jelölőt kikpipálva állítsuk be a legördülő menüben a Harmadik féltől származó követők opciót.
Zoom
(hvg)