Az online tér Casanovájának nevezi a Daily Mail a berlini karácsonyi merénylet elkövetőjét. A tunéziai származású Anis Amri a lap szerint 140 nővel flörtölt az interneten, és legalább egynek házassági ajánlatot is tett.
A 29 éves, thai anyától és svájci apától származó Fatima a 24 éves Amrit a Facebookon ismerte meg. Mint a fiatal nő a német ZDF televíziónak nyilatkozta, egy hullámhosszon voltak a férfival. Azt mondta, annyira bízott Amriban, hogy videós csetelés közben az arcát takaró fátylát is levette neki.
Zoom
Anis Amri, mohamedán terrorista (Fotó: EPA/BKA)
Fatima szerint Anis Amri haza akart vele utazni szülőföldjére, és feleségül akarta venni, ám ő kosarat adott neki, mert túl gyors volt neki a férfi közeledése, és nem akarta még magát elkötelezni.
A Daily mail cikke szerint a pár nem sokkal karácsony előtt beszélt egymással utoljára, de Fatima, mint mondta, arra nem emlékszik, hogy ez december 19-e, a merénylet napja előtt vagy után történt. Időpont említése nélkül a fiatal nő ugyanakkor azt is mondta, hogy a férfi egy alkalommal felhívta este 11 körül, és találkozni akart vele egy hotelben, de ő nem ment. Szerinte Amri talán azt akarta tőle kérni, hogy szerezzen neki búvóhelyet, de a szándéka végül nem derült ki.
Zoom
A berlini gázolásos merénylethez használt kamion roncsát készülnek elvontatni 2016. december 20-án (Fotó: MTI/EPA/Britta Pedersen)
"Hiányzik, jó ember volt"
Amri december 19-én követett el véres merényletet Németországban. Megölt egy lengyel kamionsofőrt, majd este a járművével a tömegbe hajtott egy berlini karácsonyi vásáron. A támadásban 12 ember meghalt, 53 ember megsebesült. A veszélyes iszlamistaként számon tartott Anis Amri a gyilkosságokat követően ismeretlen körülmények között Franciaországba menekült, majd a merénylet után négy nappal felbukkant az olaszországi Milánóban, ahol rendőrökkel folytatott tűzharcban meghalt.
Annak ellenére, hogy a világ megveti Amrit, Fatima a merénylet után is pozitívan emlékezik rá. Hiányzik, jó ember volt – mondta a fiatal nő.
(Híradó - Daily Mail nyomán)