Az utóbbi hónapokban a Szent Koronát megbecstelenítő piktogramok jelentek meg Erzsébetváros lakóházainak falain, amelyet jó érzésű ember nem hagyhat szó nélkül! A Jobbik Erzsébetvárosi Alapszervezete harcot indít a nemzetgyalázás ellen, és kéri a lakosságot, hogy csatlakozzanak a küzdelemhez!

A Szent Korona az ezeréves magyar államiság szimbóluma, amely így a magyarság egyik legfontosabb jelképévé vált. Ennek a megbecstelenítése Budapest VII. kerületében több alkalommal is előfordult az elmúlt fél évben. Folyamatosan visszatérő akcióról beszélhetünk, hiszen civilek már több ízben letakarították a gyalázkodó falfirkát, mégis újra és újra felbukkan „Belső-Erzsébetváros” épületeinek falain. Az ügy pikantériája, hogy a nemzetinek mondott Fidesz kerületi irodájának falán több hétig „díszelgett” a piktogram, amelyet végül a kerületi Jobbik tagjai tüntettek el.
A Jobbik Magyarországét Mozgalom 2003-as fennállása óta harcol a különböző, magyarságot sértő megnyilvánulások ellen határon innen és túl. Az Országgyűlés 2012-ben elfogadta a Jobbik azon javaslatát, amely a nemzeti jelkép megsértésének tényállásába Magyarország himnusza, zászlaja és címere mellé beemeli a Szent Koronát is. Ez alapján, aki a nagy nyilvánosság előtt ezeket a jelképeket sértő vagy lealacsonyító kifejezést használ, illetve azokat más módon meggyalázza, vétség miatt egy évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető. Ez azonban sajnos csak ez év július 1-jén lép hatályba, így addig rajtunk, magyar embereken múlik, hogy tegyünk az ilyesfajta cselekmények ellen.

Ennek szellemében erzsébetvárosi alapszervezetünk is cselekvő módon kell, hogy válaszoljon a magyargyűlölők újabb offenzívájára. Minden egyes, Szent Koronát gyalázó piktogramot eltüntetünk a VII. kerület falairól, és kérjük a lakosságot, hogy amennyiben látnak ilyen falfirkákat, akkor jelezzék az erzsebetvaros@jobbik.hu e-mail címen, hogy együtt tisztíthassuk meg a belvárost!

Felkérünk valamennyi pártot és civil szervezetet, hogy csatlakozzanak az akcióhoz. Különösképpen azok jelentkezését várjuk, akik az elmúlt pár hónapban utcára vonulva tiltakoztak a "kirekesztés, a gyűlöletkeltés" ellen. Most bizonyíthatják, hogy hajlandóak fellépni a leplezetlen gyűlöletkeltés ellen akkor is, ha annak céltáblája a magyarság.
Kató Alpár, a Jobbik Erzsébetvárosi Alapszervezetének elnöke