Vannak még bátor hazafiak Marcali környékén is. Az MSZP marcali irodája előtt felállított Horn Gyula-szoborról készített fényképet a helyi jobbikosoknak küldték el ismeretlenek.
Végre rákerült minden, amit a nemzeti érzelmű emberek gondolnak egy pufajkásról! Kicsit javítottak a város eme szégyenfoltján, köszönjük nekik! - írják levelükben.

(Kuruc.info)
Frissítés: Suchman kamerával figyeltetné Gyulát, Mesterházy felháborodott a "gyalázaton" - a rendőrség nem tud semmiről
Ismeretlenek meggyalázták Horn Gyula volt miniszterelnök emlékművét Marcaliban - tudatta a szocionista párt hétfőn közleményben az MTI-vel. Mesterházy Attila "felháborodását fejezte ki" a volt kormányfő és MSZP-elnök emlékét gyalázó bűncselekmény miatt, és azonnali rendőrségi vizsgálatot, valamint az elkövetők felelősségre vonását "követeli".
Ami történt, nem csak Horn Gyula emlékét sározza be, hanem az egész országra hoz szégyent - olvasható a közleményben.
A 444.hu, majd az Index hétfőn számolt be arról (még a vak is láthatta - az MTI persze kivétel -, hogy portálunk közölte elsőként a képet, de a tényekkel gyakran hadilábon áll a fősodratú - a szerk.), hogy valaki egy kabátot és egy kötelet, valamint egy Pufajkát a pufajkásnak feliratot akasztott Horn Gyula szobra alá Marcaliban - írja az MTI.
A Somogy megyei város MSZP-irodájának falán október 5-én avatták fel a volt kormányfő fejszobrát, egykori privatizációs minisztere, Suchman Tamás kezdeményezésére. Horn Gyula 1994 és 1998 között miniszterelnök, 1990 és 1998 között az MSZP elnöke volt. (A hivatalos verzió szerint tehát a "rendszerváltás" előtt nem is élt mindenki Gyulája - a szerk.) Életének 81. évében hosszan tartó, súlyos betegség után idén június 19-én hunyt el.
Suchman Tamás az MTI-nek hétfő este telefonon azt mondta: határozattan elítéli azokat a szélsőjobboldali - a nap során szerzett információi alapján részint helyi, részint más településeken élő - rongálókat, akik meggyalázták Horn Gyula szobrát.
"Eddig is szorgalmaztam, most azonban felgyorsítottam az előkészületeket annak érdekében, hogy a szobor védelmét kamerás megfigyeléssel biztosítsák" - mondta, hozzátéve: a párt megyei és országos vezetőivel egyeztetve mindenképpen a rendőrséghez fordulnak, kérik az elkövetők felderítését.
Méhes Dóra, a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI érdeklődésére közölte: még nem kaptak bejelentést a szobor megrongálásáról, a rendőrséget senki nem értesítette, így egyelőre nem indítottak eljárást az ügyben.
Kapcsolódó: