Megtámadták a Pussy Riot orosz punkegyüttes két tagját az oroszországi Nyizsnyij Novgorodban, ahol a régióban raboskodó nőknek akartak jogi segítséget nyújtani - közölte csütörtökön az Interfax orosz hírügynökség.

Nagyezsda Tolokonnyikovára és Marija Aljohinára egy helyi gyorsétteremben rontottak rá orosz fiatalok. Előbb ételmaradékokkal dobálták meg őket, majd orvosi sebfertőtlenítő szert fröcsköltek rájuk, miközben a biztonsági őrök tétlenül nézték az eseményeket.
Mindkét fiatal nő arca és szeme megsérült.
A helyi hatóságok vizsgálatot indítottak az ügyben.
(MTI nyomán)
Videó az esetről:
Frissítés: a bekiabálások (több ízben ismétlődnek): "büdös szukák, büdös, piszkos kurvák, minek jöttetek ide, takarodjatok Amerikába, takarodjatok innen!"
A felirat: "Piszkos prostituáltak, takarodjatok innen!"
Egyébként ez a két banya az a kettő, akiket a hatóságok "harmadolva" kiengedtek a börtönből (a harmadik csak előzetesben volt a tárgyalás idejéig), ők is benne voltak a Krisztus-Megváltó templomban szervezet "pop-imádságon". Habár az ügyvédjük anno jól becsapta őket, így kaptak letöltendőt, de úgy látszik, a kemény börtönélet nem tanította meg őket semmire.
Persze kevéssel ezelőtt USA-turnén voltak mindketten, ahol hősökként ünnepelték őket, erre Oroszország USA-béli nagykövete felajánlotta nekik, hogy ő is beszáll az együttesbe, ha legközelebbi koncertjük a jeruzsálemi Templom-hegyen lévő muzulmán mecsetben lesz, de még jobb, ha ugyanott a siratófalnál lépnek fel először...
(Olvasónktól)