Huszonhat évvel ezelőtt, 1988. április 19-én a következő hírről számolt be a szocialista magyar sajtó:
Széles Gábor elvtárs, a budapesti Műszertechnika Kisszövetkezet elnökének meghívására ma baráti látogatást tett a szövetkezet telephelyén Nyikolaj Ivanovics Rizskov elvtárs, a Szovjetúnió miniszterelnöke, akit elkísért Grósz Károly elvtárs , az MSZMP főtitkára is. A vendégeknek Köveskuti Lajos főmérnök mutatta be a műszertechnikai fejlesztések legújabb eredményeit, Széles Gábor pedig ígéretet arra, hogy a két oldalú együttműködés keretében 1989-ben megnégyszerezik exportszállításaikat legújabb termékeikből, különös tekintettel a KGST megnövekedett igényeire az elektronika, az informatika, a távközlés és a hadiipar területén. A látogatás mindvégig jó hangulatban zajlott le, Rizskov elvtárs hosszan elbeszélgetett a szövetkezet dolgozóival, akik elmondták, hogy az elmúlt hét évben megduplázódott keresetük, javult a szociális ellátás, a sokoldalú gondoskodáshoz hozzátartozik az is, hogy ingyen üdülhetnek a szocialista országokban, így például a Krím félszigeten, ahova Széles elvtárs is elkísérte őket.
Zoom
"Szívemre tett kézzel esküszöm Rizskov elvtárs, hogy a szocialista munkaversenyben a magyar-szovjet barátság jegyében jövőre megnégyszerezzük exportunkat a nagy Szovjetunióba. Erre Grósz elvtárs a tanú itt mellettem!"
Huszonhat évvel később az évről évre csökkenő példányszámú Magyar Hírlap beszámolt arról, hogy Széles Gábor média tulajdonos meghívására nem egészen barátságos látogatásra Zuglóba érkezett Orbán Viktor testvér, aki a lap és az Echo TV lestrapált dolgozóinak elmondta, hogy sajnos negyedszerre sem lesz miniszter Széles Gábor nagytőkés elvtárs, aki sikertelenül próbálkozott korábban Antall Józsefnél, Horn Gyulánál és nála is, első kormánya idején.

Mindjárt lefagy a mosoly: "Rossz hírrel érkeztem, Gábor! Most sem leszel miniszter!"
A miniszterelnök sajnálattal hallgatta a dolgozók panaszait, egyebek között arról, hogy a csökkenő példányszám és az Echo TV gyérülő nézettségi adatai mellett hét éve nem kaptak fizetésemelést, amiért is például a lap gazdaságpolitikai rovatának vezetője megszökött a Napi Gazdasághoz, mások egyszerűen kiléptek, mondván, mindenütt jó, de legjobb e széles cégen kívül. Romlott a szociális ellátás, megszűntek az ingyenes juttatások, s már Széles Gábor sem akar a Krím félszigetre utazni, lévén, hogy a korábban jó befektetési terület elvesztette baráti és rekreációs jellegét.

Orbán testvér mély részvéttel hallgatta a dolgozók panaszait

Széles tulajdonos, nagyvállalkozó mindezeket a tényezőket átmeneti nehézségeknek nevezte, a cég valójában jól teljesít, csak a ballib sajtó és a szélsőjobboldal akarja aláásni megbonthatatlan barátságát a Fidesszel és személy szerint Orbán testvérrel. Széles Gábor a régi lelkesedéssel ajánlotta fel Viktornak, hogy a Tesla vívmányok eredményeivel (energiacella, ionfáklya, nanoszál technológia ) jövőre egy repülő csészealjon felépíti a Felcsút II. elnevezésű stadiont fűthető zöld gyeppel, ahova nagy tolóerejű hajtóművekkel repülő airbuszok fogják szállítani a nézőket Al-és Felcsút környékéről. Ezek a repülő erődök legyőzik a levegő súrlódását és hallhatatlanná válik minden bekiabálás, simicskázás, közgépezés, habonyozás, maffiázás, patkányozás, pintérezés, anyázás.

"A Tesla-vívmányokkal egy repülő csészealjon felépítem Viktornak Felcsút II-t!"
Végezetül a húsvéti ünnepek alkalmából a nagyvállalkozó fontosnak tartotta ismételten hangsúlyozni a vidék Magyarország fejlesztését, ami érdekében nemcsak osztogatni kéne a nyulakat a rászorultaknak a szaporítás céljával, hanem a nyuszi tojás termelésben is jobban teljesíthetnénk, ha a mellékelt ábra tanúságaként széles e hazában mindenütt követnék legújabb kísérletük fényes eredményét, amelyet Micsurin legjobb keresztezési hagyományai nyomán ingyenes Tesla-energiával értek el.
Milyen szép is lenne, ha mindezt láthatná Rizskov elvtárs!

Nálunk a nyuszik is jobban teljesítenek!
Keskeny Géza