Ahogy azt sejtettük, ahogy azt a Fidesztől elvártuk, pontosan úgy indították a maffiózó MBVK-s vezetők „elszámoltatását”, nem okozva csalódást mindazoknak, akik olvasták a végrehajtókról szóló cikksorozatunkat. A miniszteri biztos kínosan ügyel a védelmi pénz nagyságára, a maffiózók közti korrekt elszámolásra.

Amióta üzlettárs lett a Fidesz a végrehajtói kamara vezetésével, amióta feleznek a milliárdokon, azóta már az sem mindegy, hogy 100 forintért, vagy csak 75-ért vesz Császti WC-papírt. A cikksorozatunk által feltárt visszaélések, mint pl. a bűnszervezetben, üzletszerűen, különösen nagy értékre folytatólagosan elkövetett csalás-sikkasztás-lopás, kényszerítés, erőszakos nemi közösülés, okirathamisítás, hatalommal való visszaélés, hatóságok megvesztegetése, pénzmosás, adócsalás stb. nem érdekesek, nem merülnek fel az átvilágítás során, legfeljebb csak Császti paranoiás agyhelyében. Nem nagyon tudjuk azt elképzelni, hogy bármelyik európai uniós országban (a banánköztársaságokat nem említjük), ahol a mi tényfeltáró cikksorozatunkhoz hasonló után, másnap ne kattant volna bilincs Császti kezén, ne rendeltek volna el a hatóságok teljes vagyonzárolást, majd elkobzást.
A Fidesz újraosztaná a végrehajtásból származó milliárdokat. Egy pár "véletlenül" hozzánk került hangfelvételből nem csak az derül ki, hogy a nekikeseredett Császti nem akar, vagy nem tud megfelelni a hatalomnak. Pedig selyemzsinór helyett büntetlenséget is kaphatna, ha félreáll, és megfizeti a sarcot, csak úgy, Fidesz-módra. Ehhez mondjuk ki kellene bújnia a bőréből, és vissza kellene vennie az arcából, de ezt nem viselné el az egója. A Fidesz tőle is csak két dolgot akar, pénzt és behódolást. Pénzt nem akar adni, mert az az övé, behódolni meg csak neki szoktak, nem tudja elképzelni magát a másik szerepben. Na persze meg annyi embert átvert már, hogy teljesen hiteltelenné vált, minden szinten. Onnan lehet tudni, hogy hazudik, hogy mozog a szája...
Egy szűk körű megbeszélésen 2014 végén kifejtette, hogyan akarja megszívatni a kamarája élére nemrégiben kinevezett miniszteri biztost, illetve később, egy másik alkalommal arról beszélt, hogyan zsarolja őt koncepciós eljárással Trócsány László miniszter. Zavaros agyában most vadabbnál vadabb tervek kavarognak, amiket néha a hallottak alapján már ő sem tud hova tenni. Lássuk, mire jutott most kínjában a bukott vezér. 
2014 év végén szűk körben beszél Császti Ferenc arról, hogy 2015 januártól már nem őt vizsgálja Szekér Judit miniszteri biztos asszony, hanem ő vizsgálja a miniszteri biztost, akit úgy akar kigolyózni, hogy az úgynevezett 7500 forintos kézbesítési díjakat egyenként jóváhagyatja vele, majd a hibásan jóváhagyottak miatt felelősségre vonatja. 
"De ha ragaszkodunk a jogszabályokhoz mindenben, akkor szerintem itt éri még egy-két meglepetés őket. Tehát majd kíváncsi leszek, amikor 7500 Ft-os kézbesítési díjakat, ugye amik jönnek, és azok ugye viszonylag rendszeresen, és odarakom, hogy hát akkor tessék hozzájárulni. És nincs rá jogszabály, hogy delegálhatja. Nincs felhatalmazása, hogy átadhatja másnak. Ezt neki kell. Akkor tessék. Naponta úgy 5-600 utalást tessék aláírni, átnézni stb… Biztos izgalmas hete lesz először."
Egy másik alkalommal a bukott elnök kifejti azt a meggyőződését, hogy nála hibát legfeljebb a WC-papírrendeléseknél lehet kimutatni, mert beszerzett 10 000 darab gurigát. (Minek?) Egyben kitér arra is, hogy őt a végrehajtásból legfeljebb golyóval vagy bombával lehet eltávolítani, amivel arra utal, hogy az átvilágítás egy koncepciós eljárás, amivel a miniszter akarja zsarolni őt. Kiérződik szavaiból, mennyire lenézi a minisztérium eljárását, annak munkatársait, és hogy ő mennyivel felsőbb rangú bárki másnál. Az elhangzottakból kiderül, hogy azért vett fel nemrégiben - még a miniszteri biztos kinevezése előtt közvetlenül - egy rakat ügyvédet, mert tőlük várja, hogy ellehetetlenítsék a ő személyét mélyen sértő vizsgálatot.
Az MBVK volt elnöke szerint Szekér Judit miniszteri biztos asszony az átvilágítás alkalmával eddig mindössze azt találta, hogy 100 forintért vett a végrehajtói kamara WC papírt, pedig 80 forintért is vehetett volna, és mivel csak a WC- papír ügy van az MBVK háza táján, ezért Császtit csak „golyóval vagy „bombával" lehet eltávolítani a végrehajtásból… Amúgy dr Trócsányi László miniszter „koncepciós eljárásban „ akarja őt „zsarolni”. 
"Ha visszamennek, utána tudom én, hogy ez miről szól, csak nem nagyon fogom hagyni magam zsarolni. Utána meg jön az, hogy hát lehetett volna 80 Ft-ért venni a WC-papírt, 100-ért tetszett venni, itt van tízezer guriga, tetszett okozni nekünk kárt. Ettől kész vagyok teljesen. Tehát azért erre már folyik koncepciós eljárás, ez sem véletlenül folyt, tehát engem már hosszú idő óta el akar távolítani, csak valószínűleg golyóval fognak tudni vagy bombával. Hát az ő választásuk. De ez nem fog megijeszteni, ezért vannak az ügyvédek."
Morbid kíváncsisággal várjuk a fejleményeket, mennyibe fognak kerülni nekünk azok ügyvédek, akik a maffiózók közti elszámolási vitát hivatottak segíteni. A Császti védelmében felmerülő ügyvédi költségeket vajon benyeli-e a miniszteri biztos? A WC-papírnál biztosan nagyobb falatnak ígérkezik ez az elszámolási tétel.....
(Folytatjuk)
Korábban írtuk: