A rendőrség a honlapján közölte: "az elmúlt napokban több médiatartalom-szolgáltató jelentetett meg hírt arról, hogy Szúcs településen egy családot hónapok óta zaklatnak, félelemben tartanak az úgynevezett Betyársereg tagjai".
Zoom
A hírek azt a látszatot keltve mutatják be az eseményeket, hogy a rendőrség nem intézkedik kellő hatékonysággal az említett jelenséggel összefüggő bejelentések nyomán – írják a Police.hu-n.
A rendőrség visszautasítja, hogy a szúcsi eseménnyel kapcsolatban ne tett volna eleget jogszabályban előírt kötelezettségeinek, egyúttal leszögezi, hogy, mint minden más esetben, ez esetben is megvizsgálta az összes, az üggyel kapcsolatban tett bejelentést. A bejelentők részére minden alkalommal megadta a szükséges és szakszerű felvilágosítást, amennyiben indokolt volt, további intézkedéseket kezdeményezett - részletezik.
Zoom
A Gulyás, aki nem örül a bográcsnak
És most következik a csattanó: "Szúcs településen a helyi rendőrök mellett a Készenléti Rendőrség megerősítő erői is rendszeresen jelen vannak az állampolgárok szubjektív közbiztonságérzetének javítása érdekében" - teszik hozzá az MTI tájékoztatása szerint. Akárcsak a régi szép magyar gárdás időkben...
Úristen!
A témát feldolgozta tegnap a Zsindex is. Mielőtt leírnák, hogy "a faluban lényegében nincs bűnözés", az alább olvasható álinterjú segítségével érzékeltetik amúgy is rettegő olvasóikkal, mily borzasztó Szúcson a helyzet - muszáj volt átvennünk, hogy megörökíthessük az utókornak: így működött a zsidó sajtó valamikor 2015-ben, amikor még létezett...
Íme:
- Mit csinál ma Magyarországon egy szélsőjobboldali földesúr, ha viszályba keveredik egy cigány családdal?
- Rájuk hívja a Betyársereget.
- A mit?
- Az ország legdurvább és legrasszistább paramilitáris szervezetét, amely vállaltan fajgyűlölő. Főleg a cigányokat gyűlölik.
- És mit csinál ez a szervezet a cigányokkal?
- Általában aljas módszerekkel rettegésben tartja őket. Azt akarják elérni, hogy költözzenek el a lakóhelyükről. Néha azért meg is verik őket.
- Úristen! És mit csinál a Betyársereggel a rendőrség?
- Semmit. Abszolút semmit.
(Vége)