Az alaphír (Cigányok szegeztek kést egy magyar fiatalember torkához Medgyesegyházán - a szabadulásig tartott a nyugalom?) megjelenésének napján éjfél előtt az alábbi levelet kaptuk a Békés megyei rendőrségtől:
Tisztelt Szerkesztőség!
A 2015. május 22-én 15 óra 56 perckor közzétett, egy medgyesegyházi bűncselekményről szóló cikkükkel kapcsolatosan az alábbiakról tájékoztatom Önöket.
A rendőrségre 2015. május 10-én 3 óra körüli időben érkezett egy bejelentés, amely szerint egy medgyesegyházi szórakozóhely közelében bántalmaztak egy fiatalembert. A fiatal barátaival italozott a vendéglátóhelyen, majd gyalog egyik barátjához indult. A 18 éves fiú elmondása szerint az utcán egy 7-8 fős társaság egyik tagja bicskával támadt rá. Védekezni próbált és a dulakodás közben megsérült. A fiú el tudott menekülni, telefonon hívta édesanyját, aki érte ment és hazavitte. Otthonról értesítették a rendőrséget és a mentőket. A fiatalember állán keletkezett sérülést a mentők ellátták, majd a sérültet további vizsgálatokra kórházba vitték. A fiú az orvosi vizsgálat eredménye szerint más sérülést nem szenvedett.
A Mezőkovácsházi Rendőrkapitányság a történteket követően csoportosan elkövetett garázdaság bűntett gyanúja miatt rendelt el nyomozást. Ennek során a rendőrök gyanúsítottként hallgattak ki egy medgyesegyházi fiatalt. A 19 éves B. M. a dulakodás közben a fején sérült meg. A rendőrség vizsgálja, hogy hányan vettek részt a konfliktusban és kinek milyen szerepe volt abban. A rendőrkapitányság igazságügyi orvos szakértőt is kirendelt, aki megvizsgálja, hogyan keletkezhetett a 18 éves fiú állán a kb. 1, 5 centiméteres sérülés, illetve a gyanúsított fejsérülése.
Tisztelettel:
Vargáné Szombati Andrea r. százados
sajtószóvivő
Békés Megyei Rendőr-főkapitányság