A Führer nevét viselő fagylaltölcséreket sajnos nem nálunk, hanem a messzi Indiában árusítják, ahol többek között horogkereszt-ábrázolásokat is több helyen lehet látni. A tölcséreket tartalmazó dobozokon pedig Adolf Hitler arcképe látható: van, ahol a Führer egy horogkereszt formát ábrázoló kalapot emel, másutt teljes katonai egyenruhában tűnik fel.
Zoom
A zsidók szerint Indiában azért történhet meg ilyen példátlan “skandalum”, mert az országban nincs holokausztoktatás. Azonban azt a lehetőséget sem kellene kizárni, hogy Indiában még nem felejtették el: a nemzetiszocialista Németországnak és a brit gyarmati uralom alól szabadulni akaró Indiának közös ellensége volt a Brit Birodalom.
Zoom
Zoom
A Daily Mail idézi egy “berlini” véleményét az úgyről, aki a következőképpen vélekedett: “Van ízlés és ízléstelenség. India népében tudatosítani kellene, milyen bűncselekményeket is követett el Adolf Hitler.”
Zoom
A Bild című német lap szerint a fegylaltölcsérek Hitlerrel történő reklámozása “hátborzongató mutatvány”, míg a Twitteren számosan “ízléstelennek” minősítették a remek PR-fogást. Hiába, ízlések és pofonok különböznek.
Perge Ottó - Daily Mail nyomán