Izraelben az elmúlt héten az úgynevezett vallásos cionista politikai irányzat két befolyásos rabbija is kifejtette azon véleményét, miszerint a homoszexuálisok és leszbikusok életvitele zsidó szempontból nemzetellenes. Reém Há-Kohén, Otniél zsidó település rabbija, az ottani teológiai iskola (jesivá) igazgatója legutóbb egy előadása során kijelentette, hogy a ferde hajlamúak a zsidóság fennmaradását veszélyeztetik - tudósít a Válláh!Hádásot hírportál.
Zoom
A "barmok menete" Jeruzsálemben - megszívlelendő transzparensekkel (Fotó: bhol.co.il)
Izraelben vallásos csoportok már évek óta úgynevezett "barmok menetével", ellentüntetéssel tiltakoznak a ferde hajlamúak magamutogató vonulásai ellen. Ilyenkor szamarakat vezetnek - utalva a "büszkeség menetének" résztvevőire - s a mellékelt fényképen is látható transzparenseken mindenekelőtt a Tóra sokszor idézett versét emelik magasba: "Ne feküdj férfival, úgy, amiképpen asszonnyal szokás feküdni, mert az undorító" (3Mózes 18,22). Vagy ezt üzenik a vonuló köcsögöknek: "Ferde hajlamúak, menjetek vissza a szekrénybe!"
Izraelben az elmúlt esztendőkben nemzetközivé duzzadt köcsögvonulások idei első felvonása után legutóbb megszólalt az ügyben két tekintélyes nemzeti vallásos rabbi. Reém Há-Kohén, a ciszjordániai zsidó telepesek körében népszerű rabbi a héber liberális sajtó által elítélő hangnemben kommentált megnyilatkozásában a minap hangsúlyozta: oda kell figyelnünk ezekre a ferde hajlamúakra, és közösen kell keresnünk a megoldásokat a gondjaikra, ám ebben a kérdésben a Tóra egyértelműen megfogalmazza a tiltásokat. "A rabbi nem mehet szembe a Tórával. A homoszexualitással kapcsolatban egyetlen rabbi sem tehet engedményeket, vagy ha mégis, akkor az már nem rabbi", idézi a telepes rabbi véleményét a Válláh!Hádásot hírportál.

Reém Há-Kohén rabbi: "Nem rabbi az, aki engedményeket tesz a homoszexualitásnak" (Fotó: kipa.co.il)
Néhány nappal egy másik tekintélyes ciszjordániai zsidó telepes rabbi, Eljákim Levánon is kifejtette véleményét az úgynevezett "büszke közösség" magamutogató viselkedéséről. "Egykor egyszerűen ferde hajlamúaknak nevezték őket, manapság viszont egyesek követendő normának tartják a cselekedeteiket" jelentette ki Levánon rabbi, és hozzáfűzte: "Ezek az emberek meg is ideologizálják az elferdült szexuális életvitelüket, amikor olyan fogalmakkal illetik a ferde hajlamúságukat nyíltan fölvállalókat, hogy 'kilépett a szekrényből', vonulásokat szerveznek, társadalmi támogatást követelnek maguknak, egyes miniszterek, parlamenti képviselők kimennek hozzájuk, s ezzel a társadalmon belül szítják az indulatokat", mondta a telepes rabbi, aki végül föltette a megválaszolandó kérdést: "Nem is értem, hogyan élhetünk egy olyan államban, ahol egyesek a ferde hajlamúságot, azaz a betegséget követendő ideológiának kiálthatnak ki."
Zoom
Eljákim Levánon rabbi: "Még meg is ideologizálják a ferde hajlamúságukat" (Fotó: Flash90)
Egyébként mi sem értjük, ezért ebben a kérdésben osztjuk a rabbi véleményét, s gyorsan hozzátesszük: ezt a kérdést azoknak a befolyásos magyarországi zsidóknak is föltehetné, akik lovat adnak az itteni nemzet- és életellenes köcsögöknek.
El-Kudszi - Kuruc.info