Rendszeresen jelzik hírportálunk olvasói, hogy az MSN Live Messenger online üzenő programban nem lehet átküldeni többek közt a Kuruc.info linkeit. Azonban http és www nélkül átcsúszik a szûrőjükön.

Érdekes dolog, hogy használhatunk egy csevegőprogramot - igaz, ingyen kapjuk, ám cserébe reklámokat bámulhatunk -, de a program készítői önkényesen szabályozzák, hogy mit mondhatunk partnerünknek és mit nem. Különösen felháborító a dolog annak ismeretében, hogy hogyan is terjedt el a Microsuxx eme programocskája. (Előre telepítve, kéretlenül is érkezett az XP-ken, ugyebár.) Egyesek szerint a szûrés nem ellenünk szól, hanem globális, kiterjed bizonyos .php végződésû linkekre is. De abszurd, hogy ilyen általános tiltásokat léptettek életbe.


A hibaüzenetből úgy tűnik, mintha csak valami ideiglenes technikai gond lenne

Viszont a tapasztalat azt mutatja, hogy ha a http:// és a www előtagot lehagyjuk - melyek a böngészőbe ütéskor amúgy sem szükségesek, csak legfeljebb levelekben vagy az MSN-en nem lehet rögtön rákattintani, hanem át kell másolni a böngészőbe -, akkor átmegy a link. Tehát pl.:
http://kuruc.info/r/2/16067/
helyett
kuruc.info/r/2/16067/
az átküldendő link.

Van egy másik módszer is. Mindenféle linket át lehet alakítani másra, rövidre a href.hu oldal segítségével villámgyorsan, regisztrálás nélkül.
Avagy: miért is kell az MSN-t használni vagy Tesco-ba járni? Mert be van építve a Windowsba és mert bedobják a szórólapot. A lusta proli (nem feltétlenül iskolázottság függvénye) tehát, legyen gyurcsányista vagy orbánista, rohan egy kis pénzt tömni a multik zsebébe. Keresgélni vagy piacra menni fáradtságos? Az internet tömve van ingyenes chat- és telefonprogramokkal (Skype, Yahoo messenger, ICQ stb.), tessék választani: voipszolgaltato.lap.hu.

Kérjük, küldje el ezt a cikket - vagy linkjét, ahogy kell - MSN-ező barátainak tájékoztatásképpen!

(Kuruc.info)

Kapcsolódó cikkünk:
Olvasó: MSN helyett használjunk vele kompatibilis programot!