Miközben egész Európa és lassan talán már a fél világ Magyarországot támadja, hogy milyen embertelenül bánik a migránsokkal, igencsak érdekes filmek kerültek fel a legnagyobb videómegosztóra a spanyol határon történtekről.
Zoom
Egy kis könnygáz üdvözlésképpen
Mint ismert, Spanyolország is hatalmas kerítéssel védi magát az Afrika felől érkező bevándorlókkal szemben, s aki azon átjut, azzal bizony nem bánnak kesztyűs kézzel a rend spanyol őrei. Konkrétan nemcsak az illegálisan átmászó migránsokkal szemben intézkednek igencsak határozottan, hanem már azokkal is, akik fel merészelnek mászni a több méter magas kerítésre.
Létrával egyszerűen felmennek hozzájuk a rohamrendőrök, és gumibotokkal addig ütik őket, amíg valamelyik oldalon le nem jönnek – adott esetben szabadesésben. Nagyon nem sorolják a jogaikat, nem osztogatnak üdvözlőkártyát nekik, de még csak egy üveg ásványvizet vagy egy jó szendvicset sem adnak, ahogy jó vendéglátókhoz illik. Helyette ott a gumibot, azzal kínálják meg az országukba hívatlanul érkező migránsokat.
Az egész annak tükrében furcsa leginkább, hogy pár nappal ezelőtt a spanyol miniszterelnök, Mariano Rajoy támadt neki országunknak amiatt, hogy kerítést emeltünk a migránsok előtt - írja a Blikk.