Végigkergette Sopron egyik lakóparkjában a betörőket az a férfi, aki családi háza garázsából éppen akkor bukkant fel a bejárati ajtónál, amikor a tolvajok benyitottak. Nem vesztette el a fejét, nem ijedt meg és a két idegen ürügyét sem hitte el. A Kisalföldnek elmesélte a kalandot.
– A ház mögött álló garázsban voltam, a futópadon edzettem, miközben a családom a házban tartózkodott. Mivel éppen kukanap volt, sajnos a kapu és a lakásajtó is nyitva volt, most már tudom, hogy ez hiba... Ezentúl mindig zárni fogjuk – kezdett történetébe a férfi.
Akaratán kívül keveredett egy bűnügybe és a lakópark sztárja sem akar lenni, ezért arra kért bennünket, nevét ne írjuk le. Története ugyanakkor több tanulsággal is szolgál.
– Az ajtóban egy negyvenöt év körüli nő és egy húsz-huszonöt évesnek látszó férfi állt, később megtudtam, hogy a fia. A kezükben volt a kilincs, épp benyitottak, amikor befordultam a sarkon és számon kértem őket, hogy mit keresnek itt. Meglepődtek, ez jól látszott, és a férfi rögtön az arcához kapott, mintha a foga fájna. A nő mondta is, hogy fogorvost keresnek... Nem gondolkodtam, automatikusan cselekedtem, miután biztos voltam abban, hogy szó sincs fogfájásról... Megragadtam egyikük karját, miközben bekiabáltam a házba, hogy hívjanak rendőrt. Sajnos a bentiek nem hallották, és némi dulakodás után az idegenek kiszabadultak a szorításomból is. Futásnak eredtek, én meg utánuk, az esti néhány fokban rövidnadrágban, egy szál pólóban. Közben egy járókelőnek szóltam, hogy értesítse a rendőrséget, s mire a lakópark szélére értünk, már ott is voltak a járőrök... – meséli a férfi.
A történethez tartozik, hogy a betörőket kergető házigazda robusztus termet, a hangja is mély, erős. Úgy megijesztette a menekülő tolvajokat, hogy futás közben azok is a rendőrséget hívták: mentsék ki őket szorult helyzetükből. Jól látták, nem tudják lerázni az eltökélt férfit.
– A bejelentés után valóban néhány perc alatt a helyszínre értek a kollégáim és előállították a betöréssel gyanúsítható férfit és nőt. A kapitányságon beismerő vallomást tettek – ezt már Aranyos Gábortól, a Soproni Rendőrkapitányság bűnügyi osztályának vezetőjétől tudjuk. Kiderült, a két zalaegerszegi tolvajnak volt egy harmadik társa is, aki látva a dolgok alakulását kereket oldott, a zalaegerszegi rendőrök azóta őt is elfogták.