Az adófizetők örömére, de nem zsebére működtetett, közszolgálati feladatokat ellátó honlapunk főoldalán adtunk arról hírt, hogy a ZDF német „közszolgálati” tévé felbérelt egy orosz munkanélkülit, játsszon el nekik egy Ukrajnában harcoló orosz szeparatistát. A színészkedést egy orosz tévétársaság derítette ki. A ZDF csatorna „Putyin, az erős ember” című dokumentumfilmjében azt akarta ugyanis bizonygatni, hogy sok orosz harcol együtt a szeparatistákkal a kijevi kormány ellen. Melynek élén az a Jacenyuk miniszterelnök áll, aki ábrázatilag teljesen beolvadna a Rotschild bankház testületi vezetői közé.
A baj csak az a „dokumentumfilmmel”, hogy az abban Igorként szereplő férfi egy kalinyingrádi munkanélküli, aki bevallotta, hogy a ZDF Dietmar Schumann nevű tévése azzal az ajánlattal kereste fel, hazudja azt a készülő filmben, hogy Donyeckbe állt önkéntes katonának. Az oroszul beszélő Ditmár Jurijt Moszkván át Rosztovba vitte és mintegy 200 ezer forintnyi rubelt ajánlott neki a szerepe betanulásáért és eljátszásáért. A ZDF azt hazudta, valóban fizettek Jurijnak, de csak azért, mert megsajnálták. Hát persze…
Említett hírünk végén még az áll, hogy a ZDF-et már kapták rajta csaláson korábban is, amikor pl. 2008-ban Ukrajnában haladó tankokat próbáltak úgy beállítani, mintha az „breaking news” lett volna. És még tegyük hozzá most a ZDF hazudozási listájához egykori, gyöngyöspatai „riportjait”, amelyből a pata úgy lógott ki, mint Igor zsebéből a rubelköteg.
De ki is ez a Dietmar Schumann? És nem „Dietmar”, mint azt e hír hazai forrása, az Index.hu kolportálta, nyilván „véletlenül” hagyva ki a gyanúsan hangzó vezetéknevet.
Nem ismeretlen nekünk, magyaroknak sem.
Legutóbb Horgoson készített hosszabb riportot arról, hogy a magyar rendőrség a szerb határon le is vizelte – bocsánat, vizezte – a(z erőszakkal behatolni akaró) migránsokat. Pofája, mely elé mikrofont tart, és a közben odagyüremkedett ZDF logó képünkön is látható.
Zoom
Ő is csak akkor hazudik, ha mozog a szája
De Schumann korábban másként hegedült Magyarországról. Egy olyan korban, amikor minden nagyon tetszett neki, és csupa pozitívot látott. Mégpedig 1984-től, amikor kinevezték a DFF (Deutscher Fernsehfunk) közszolgálati tévé budapesti irodájának vezetőjévé. Ő volt a felelős nemcsak a Magyarországról, de az Ausztriáról és az egykori Jugoszláviáról készült anyagokért is. Egészen 1990-ig rontotta a levegőt gyönyörű fővárosunkban.
A most ösmeg megrendelt hazugság végrehajtásán rajtakapott Dieterke a lipcsei, Marx Károlyról elnevezett közgazdasági egyetemen, majd Moszkvában tanult újságírást, szintén a szovjet időkben. Meg is látszik rajta. A „rendszerváltás” után, 1990 októberétől a „D rendszám” nevű ZDF-magazin szerkesztőjeként és riportereként munkálkodott. Később több ázsiai országban haditudósítóként dolgozott, majd a hivatalos Németországhoz hasonlóan forrón szeretett Izraeljében állt munkába.
Ahonnan 2004-ben hívták haza azért, mert Berlinben rátaláltak kínos iratokra, amelyekből kiderült, hogy „Basket” álnéven budapesti munkáját kiegészítette azzal is, hogy spicliskedett a Stasinak, a keletnémet titkosszolgálatnak. Aki szerint túlzunk, netán alaptalan gonoszsággal vetünk árnyékot erre a becsületes újságíróra, illetőleg azt merjük állítani, hogy ilyen múlttal a ZDF nem foglalkoztatna élő embert, íme a történetről szóló cikk a vezető német lapból, a Frankfurter Allgemeine Zeitungból.
Zoom
A Stasinál tanulta a sajtóetikát
Egy rövid gondolkodási idő után azonban úgy döntöttek Schumannról a ZDF-nél, jó lesz nekik a zsarolható zsurnaliszta, és tovább engedték dolgozni. Ment is a Spitzbergáktól egészen a Karib-tengeri szigetvilágig, be-be ugorva, illetve bepofátlankodva a Kaukázus térségébe és egyéb helyekre, ahonnan jókat lehetett ferdíteni az éppen esedékes parancsok szerint (lásd Udo Ulfkotte könyvét arról, hogy a német nyelvű újságírókat kik rángatják dróton).
2011-től a ZDFzeit („ZDF-idő”) műsor stábjának egyik tagjaként dolgozik. A „dolgozik” szó lealázásáért mély bocsánatot kérünk tisztességesen és becsületesen dolgozó olvasóinktól. Helyesebb lett volna a mondat végét így írni: „egyik tagjaként ulfkottézik”.
Aki Schumann mellékelt képe alapján netán megpillantaná Pannónia területén a közeljövőben, ne azt mondja neki, miután felé köp, hogy „rohadt moszkovita komcsi”, mert ez a német újságírókat nem zavarja. Inkább azt vessük oda neki, hogy „már megint mit fogsz hazudni, mocsok náci?” – annak ellenére, hogy bennünket a „Dietmar Schumann = náci” álképletben a „Schumann” (cipőember) zavar igazán.
Szalonna János - Kuruc.info