Amint ígértük, szerkesztett formában is hozzáférhetővé tesszük Volner János "kuruc.infós fogadóóráját". A Jobbik alelnöke 22 kérdésre válaszolt, ezekből 20 megtalálható alább, a maradék kettő pedig (javíthatatlan "helyesírása" miatt) az eredetileg feltett kérdések között.

Sajnos számos olvasónk kérdése maradt megválaszolatlanul, azt azonban be kell látni, hogy másfél óra alatt (eredetileg egyről volt szó) ennél többet feldolgozni fizikai képtelenség. A tanulság tehát: a következő alkalmak során minél előbb fel kell tenni a kérdést, hiszen most is az elsők élveztek előnyt. És ne feledjék: várjuk a javaslatokat a következő alkalomra akár a korábbi cikkünk alatt, akár a mostani hozzászólások között!
Steel
Volner Úr!
Kíváncsi lennék, hogy mit gondol a nemzetiszocializmusról, hogyan vélekedik róla!
Elnézést, hogy rögtön így ezzel indítok, de nagyon kíváncsi lennék a válaszára, mert önt nagyon karakánnak látom, nem úgy, mint Vonát!
Szerintem ön is azt gondolja, hogy a Vona-féle cukikampány nem járható út, nem jó egy nemzeti pártnak a megfelelési kényszer!
Volner János
Javaslom Önnek a Jobbik IT által kiadott Eszmék Könyvét, ebben a Jobbik összefoglalta a véleményét a különböző izmusokról.
A néppártiság az én felfogásomban nem cukiságot jelent, hanem higgadt szakmaiságot.
*
Producent mydła O¶więcim
Szívélyes üdvözlet a 2018. utáni magyar belügyminiszternek!
Volner János
Köszönöm, de a győzelemért még sokat kell dolgoznunk és a pozíciók megbeszélése is odébb van...
*
Mufurc Gátjáró
Tisztelt Volner Úr!
Ön szerint, ha valami csoda folytán megjönne a szavazók esze (ehhez bőven elég volna, ha a sajtó nem hazudna!) és a Jobbik kormányra kerülne, akkor az ismert "világhatalmi elit" meddig hagyná ezt?
1 hét, 1 hónap, 1 év???
Mikorra szabotálná annyira az ország gazdaságát a bosszúálló, negatív "magyarság" segítségével, hogy az összeomlana, és a csalódott tömeg "ezek sem jobbak" felkiáltással elzavarná Önöket?
Vagy valószínűbb egy tömegbaleset, ami lefejezné a Jobbikot? Vagy pár "magányos" merénylő, amiről 2 hétig cikkezne mérsékelt érdeklődéssel a sajtó?
Mert ugye azt nem gondolják komolyan, hogy hagynának regnálni egy politikai sikertörténetet?
Ez ugyanis egész Európában példaértékű lenne és elindítana egy nemzetben gondolkozó, megállíthatatlan láncreakciót, ami az "uralkodók" hatalmának végét jelentené!
Volner János
Több forgatókönyvet is elemzünk, hiszen arra nem érdemes számítani, hogy egy gyarmati helyzetben levő országot mosolyogva fognak átengedni a gyarmattartói. Az EU egyes vezető bürokratáitól Soros Györgyig terjed az ellenlábasok tábora. Komoly szakmai felkészülés zajlik a részünkről a háttérben.
*
Szövőné Pók Reni
Volner úr! Mi a véleménye Vonáról? Mert én csalódtam benne.
Volner János
Vona Gábor egy tehetséges politikus, akinek sokszor nagyon jó meglátásai vannak a politikai folyamatokról. Van, amiben egyetértünk, van, amiről vitatkozunk – a Jobbikban a Fidesszel ellentétben ezt is lehet. Gyakran ezek az építő jellegű viták viszik előre a Jobbikot.
*
egy fradi szurkoló
Nagyon jó lenne, ha a Jobbik tüntetést szervezne a kormány nemzetáruló politikája ellen! Lát erre esélyt?! Csak azért kérdezem, mert az Orbán-kormány kizárólag az erőből ért! Ilyen volt például az internetadó elleni tüntetés, ami megfutamodásra késztette a fideszes tolvaj bandát...
Volner János
Már eddig is jónéhány tüntetést szerveztünk a devizahiteles tüntetésektől a földvédelmi és közbiztonsági megmozdulásokig terjedő széles skálán.
*
Öszödi Böszme
Kedves János !
Mintha nagyon kikopott volna a párt közbeszédéből a csendőrség. Helyi példák igazolják (pl. Orosz Mihály Zoltán és csapata), hogy már sokszor a megjelenéssel ugrásszerűen növelhető a jogkövetés és a törvények betartatása. Kérdezném, hogy a párt kormányra kerülése esetén milyen vidéki rend- és köznyugalom-fenntartó erőben, szervezetben gondolkodik ?
Második kérdés a határvédelem. Az uniós jóléti rendszerbe beözönleni kívánó jöttment söpredéket a jelenlegi impotens eszközökkel és hozzáállással sem európai, sem magyarországi szinten / értelemben visszatartani nem lehet, ezt mindenki láthatja. A kérdés az, hogy a határvédő erőknek kívánnak-e tűzparancsot adni, törvényileg szabályozva, de a betolakodó jogsértőkre nézve elrettentő és mindenki által érthető következményekkel (kétszeri állj, vagy lövök felszólítás után, ha nem fordul vissza, akkor fegyverhasználat)?
Harmadik kérdés gazdasági jellegű: a legkisebb vállalkozásokat segítené, ha az alanyi áfamentességet, illetve kisvállalkozók tételes átalányadójának (kata) összeghatárát a jelenlegi, már évek óta változatlan 6 millió Ft / év bevételi összegről legalább 8 millióra megnövelnék, vagy akár 10 millióra is jobb esetben. Ezt talán még a jelenlegi kormánynak is érdemes lenne beterjeszteni. Kérdezném, hogy mi az álláspontja a pártnak erről ?
Volner János
1. Meg szeretném nyugtatni Önt: a csendőrség felállítása jelenleg is a programunk része.
2. A meglévő határvédelmi eszközökkel egyelőre fegyverhasználat nélkül is kezelni lehet a helyzetet. Nagyon fontos, hogy az ország védelmét ellátó fegyveres testületek betartsák a fokozatosság elvét, azaz lőfegyver alkalmazására csak indokolt esetben (például a határvédelmet ellátó katonák, rendőrök sérelmére elkövetett fegyveres támadás esetén) kerüljön sor.
3. Az előző kormányzati ciklusban én magam terjesztettem be az erről szóló beadványt, de a fideszes többség sajnos leszavazta.
*
VezerAlma Hangja
Tisztelt Volner Úr!
Nos, hajlamos vagyok sokszor a legrosszabb forgatókönyvet is számításba venni, amikor a hon és benne a mi jövőnkről gondolkodom!
A mezőgazdaságunk felélesztésével kapcsolatban szeretnék kérdezni.
Volna rá lehetőség és erőforrás az újonnan kivándorolt testvéreink megszólítására, hogy a legfontosabb egységek felélesztésében bárminemű összefogást eszközöljünk? Gondolok itt célirányos és folyamatos gyűjtésre adományok és akár pénzbeni támogatások által.
Persze itt számolnunk kell a 'külföldi adományozás' esetleges vádjával.
Ezt kivédendő lehetne nyilvánosan a Jobbikhoz köthető pl. alapítványi megoldás. Vagy más megvalósítható opció.
Erre programot is lehetne építeni. Szerintem nem szégyen külhoni testvéreink segítségét kérnünk! Pont a legmeghatározóbb időkben.
Minden esetre ez az egyik legfontosabb, ha szeretnénk valaha is felegyenesedni. Erre nem várhatunk egy esetleges 2018-as győzelemig.
Hiszem, hogy a magyarban megvan az a potenciál, amely e furmányos gazdasági békjóban lévő világban kitörési pontként a világ népeinek is például szolgálhat!
Nem utolsó sorban nem lehet sem gazdasági háborút, sem fegyverekkel vívottakat megnyerni éléskamra nélkül.
Előre is köszönöm esetleges válaszát!
Adjon Isten!
Volner János
Nyilván lehet erre forrásgyűjtést szervezni, de attól tartok, a mezőgazdasági ágazat tőkeigénye sokszorosan meghaladja a várható bevételeket…
*
Trollkorrekt
Tisztelt Volner János!
1. Mit gondol a minimálbérről?
Önök felemelnék-e a 2 felnőttre és 2 gyermekre számított családi létminimum felének szintjére, ami jelenleg nettó 127 000 forint?
2. Mit kívánnak tenni a bíróbűnözés ellen?
(A vörösiszap-perben a bíró kizárt minden terhelő bizonyítékot.)
Volner János
Szerencsésebbnek tartanám, ha a minimálbér meghatározásáról egy valódi társadalmi konzultáció döntene, nem pedig egy párt egymagában.
A bírói kar munkájának szakmai ellenőrzése egyelőre nem tartozik a megoldott problémák közé. Egy biztos: ezen a területen előre kell lépni, mert nagyon sok az elképesztő eset. A háttérmunka ezen a területen jelenleg is aktív bírák bevonásával ezekben a napokban is folyik. Nem könnyű a feladat, hiszen meg kell őrizni a bírák függetlenségét, ugyanakkor gátat kell vetni a visszaéléseknek.
*
Ismeret Tenger
Hogyan képzel el egy hatalomváltást, amikor a Fidesz már "felvásárolta" a többséget biztosító szavazatokat a különböző gazdasági szférákban folytatott támogatásokkal, pl. az agrártéren a birtoktámogatással, amiből egy kisbirtokosnak is csurran-csöppen legkevesebb egy havi minimálbér?
Volner János
Az agrártámogatások természetesen a Jobbik kormányzása alatt is elérhetőek maradnának. Mi azonban a nagybirtokoktól forrást csoportosítanánk át a kisebb gazdaságok javára.
*
Saul Nagypapa
Mért nem kezdeményeznek fontos dolgokban népszavazást? Például a következő témákban:
- A holokauszt tagadási törvény eltörlése
- Hozzanak törvényt arról, hogy a súlyosabb nemzetközi szerződések esetében a nép véleményét kérdezzék ki (pl. TTIP), mielőtt aláírják. Úgy tudom, csak az aláírt szerződésről nem lehet népszavazni (?).
- Hozzanak törvényt arról, hogy azon népszavazás, ahol a szavazó nem ismerheti meg egyenlő mértékben az álláspontokat, az semmis. Logikailag és etikailag az, legyen törvényileg is! (Ilyen volt pl. az EU-s népszavazás.)
(Rövidített hozzászólás, az eredeti megtalálható a többi kérdés között.)
Volner János
"Mért nem kezdeményeznek fontos dolgokban népszavazást?"
Sajnos a legtöbb kérdésnél szinte biztos, hogy kellő választói aktivitás hiányában érvénytelen lesz a népszavazás. Ilyenek az Ön által említett „szájzártörvények” is.
"Tiltsák meg a munkaerőkölcsönző cégek és alvállalkozások igénybevételét ott, ahol nem lehet indokolni őket."
Ezt az előző parlamenti ciklusban magam is kezdeményeztem. Amíg lehetséges munkaerőkölcsönző cégek bevonása az alvállalkozói láncba, addig ez a helyzet fennáll.
A korrupció szigorúbb büntetését, az ügynöklisták nyilvánosságát a Jobbik is rendszeresen, gyakorlatilag heti szinten kezdeményezi.
*
buták vagytok
Tisztelt Volner úr!
Magyarország egyik legnagyobb problémája a mélyszegénység, pontosabban a mélyigénytelenség és az ebből fakadó következmények. Egyes társadalmi rétegek tizenévesen elkezdik a gyerekgyártást, míg az iskolát és a munkát nagy ívben kerülik. A kötelezettség, tisztesség, együttélés és hasonló fogalmakat hírből sem ismerik. Többségük saját magát sem tudja eltartani, segélyből élősködik a társadalmon, de ennek ellenére 4-5-6 gyereket is simán bevállal, függetlenül attól, hogy belőlük nagy eséllyel csak bűnöző lesz, hisz maguk a szülők nem tesznek eleget kötelezettségeiknek, a gyerekek meg beleszületnek a bűnözői társadalomba, amiből ha akarnának sem tudnának kitörni.
A kérdésem a következő: a Jobbik kormányra kerülése esetén hogyan oldaná meg ezt a problémát? Hogyan kényszerítené ezen rétegeket arra, hogy vállaljanak kevesebb gyereket, de azokat becsülettel neveljék fel? A felelőtlen, gyermekeikről gondoskodni sem tudó iskolázatlan és munkakerülő szülőket hogyan vonnák felelősségre? Hogyan ösztönöznék ezen rétegeket, hogy a hivatásos gyerekgyártás helyett iskola és a munka felé orientálódjanak?
Volner János
Nagy mértékben megváltoztatnánk a szociális rendszert, és azokkal is betartatnánk a törvényeket, akiknek eddig nem kellett. Javaslom, nézze meg, hogyan teszünk rendet Tiszavasvárin – az eredmények magukért beszélnek.
*
albaregia
Tisztelt Volner úr! Miért nem ismerik be így cirka 2 évvel a következő országos megmérettetés előtt, hogy a cukiság, illetve a "néppártiság" zsákutca, lévén, hogy már az egyébként semmit se tevő, súlytalan Maszop is beérte, sőt, némely kutatás szerint már meg is előzte a Jobbikot? Kérem, ne jöjjön azzal a parafrázissal, hogy "nem közvélemény-kutatást, hanem választásokat kell nyerni", mert ennek az állandó ismételgetése már kezd kínossá válni a szavazók szemében!
Más.A pártelnök úr évekkel ezelőtt ígéretet tett egy országos lefedettséggel bíró, jobbikos szellemiségű, értékrendű tévé/rádióadó beindítására, amiből azóta se lett semmi. Mentségként, magyarázatként persze fel szokták hozni Önök a totális fideszes médiaterrort, de ez is már lejárt lemez. Miként akarják mint "váltópárt" ezen médiaháttér hiányában 2018-ban leváltani ezt a velejéig korrupt bagázst? Netán a Simicskában bíznak, az ő médiabirodalmában?
Volner János
Sokan teljesen mást értenek a néppártiságon. Számomra ez a társadalom széles tömegeinek higgadt, nemzeti értékeket érvényesítő, szakmai alapokon álló képviseletét jelenti. Ilyen értelemben néppárti képviselő igyekszem lenni én magam is.
Tévécsatorna: letettem a Jobbik országos elnökségének asztalára egy kidolgozott koncepciót egy ilyen tévécsatorna beindítására. Az elnökségünk úgy látta, Orbán Viktor hamar ellehetetlenítené a működését, így a tévécsatorna beindítását elvetette. Személy szerint nagyon sajnálom ezt…
*
Sanders Monk
Tisztelt Volner Úr!
Azt szeretném kérdezni, miért nem szervez a Jobbik településenként közbiztonsági őrszolgálatot akár gárdaszervezetekkel is összefogva? A pénzt amit az adófizetők pénzéből kap a párt, lehetne ezen önkéntesek megfizetésére is fordítani. Majd a tapasztalataikból műsorokat szerkeszteni, és leadni arra hajlandó tévécsatornáknál, de legalább a Youtube-on. Hogy lehet az, hogy amíg 2009-2010-ben helyben szerkesztett és nyomtatott jobbikos újságokat szórt a Jobbik tagsága (én pl. még a Bp-Cegléd vonatjáratokra is vittem), ma már ezt nem teszik? Egyáltalán van itt még használható tagság? Miért nem állnak végre szóba azzal a felháborodással, amit a cukikampány váltott ki sokunknál? Pl. teljesen eltűnt a Jobbik diskurzusából a cigánykérdés. Az ún. széles nép, amely szavazatára a Jobbik számít, könnyen elfordul bármilyen nyomás hatására. És mit tervez a Jobbik az elkullogott volt jobbikos tagság visszanyerésére? Lesz itt megint őszinte szembenézés, párbeszéd, érdemi együttműködés? Vagy marad továbbra is a terméketlennek tetsző parlamenti mókuskerék és a tagság bűnös elhanyagolása?
Volner János
"Azt szeretném kérdezni, miért nem szervez a Jobbik településenként közbiztonsági őrszolgálatot akár gárdaszervezetekkel is összefogva?"
Ezt a tevékenységet a Fidesz-kormány ma már büntetőjogi eszközökkel szankcionálja… Az orbáni hatalom fél a magyar nép jogos önvédelmi szerveződéseitől...
A magyar-cigány együttélés problémáinak megoldása ma is szerves része a programunknak. Én magam is aktívan dolgozom ezen egyebek mellett a Tiszavasváriban folyó rendteremtési munkában.
"És mit tervez a Jobbik az elkullogott volt jobbikos tagság visszanyerésére? Lesz itt megint őszinte szembenézés, párbeszéd, érdemi együttműködés?"
Rajtam nem múlik. Több olyan emberrel tartom a kapcsolatot jelenleg is, akik különböző okokból átmenetileg abbahagyták a Jobbikon belüli a munkát, majd visszatértek ide.
*
AG
Tisztelt Alelnök Úr!
A kérdéseim arra az eshetőségre vonatkoznak, ha a Jobbik 2018-ban kormányra kerülne.
1. Rengeteg könyv és írás jelent már meg pénzintézetek magas beosztású tisztségviselői, közgazdászok, egyetemi oktatók tollából és politikusoktól hogy a Rothschild-i bankrendszer alapjában véve egy elektronikus úton kivitelezett pénzhamisításon alapszik. A rendszerben így létrehozott pénzt pedig nem csupán saját célokra költik, hanem hitelezőknek kölcsönadják, végül pedig olyan kamattal követelik vissza, amely pénzt soha ki sem bocsátottak. Amint esetleges bizonyítékokhoz hozzáférést kapnának, szándékukban áll-e szorgalmazni az ügy felgöngyölítését, és kezdeményezni a felelőségre vonást? Ha igen, a nemzetközi pénztőke minden bizonnyal majd zsarolással próbálná bojkottálni mindezt, így is bevállalnák?
2. A nemzetközi olajkereskedelem kizárólag dolláralapon zajlik. Van-e rá szándékuk, hogy ezt felszámolják, és saját utat járjanak, ha találnak nemzetközi partnereket? (Többieknek: tudom, hogy nehéz ügy.)
3. A drogtörvények sajnos annyira "jól" sikerültek, hogy számos olyan vegyület is fent van a listán, amelyek nem hogy függőséget nem okoznának hanem megfelelő orvosi felügyelet mellett, felelőséggel kezelve kifejezetten gyógyhatásúak (pl. dimetiltriptamin, pszilocibin). Némelyik anyag alkalmas súlyos drog-, alkohol-, nikotin- és gyógyszerfüggőség kezelésére is, pl. 1-3 alkalommal néhány órás intravénás dimetiltriptaminos vagy ibogénes kezelés után 60-80%-os valószínűséggel teljes gyógyulás várható. Világszerte egyre szaporodnak a klinikák, melyek kifejezetten ezekre az új gyógymódokra szakosodtak. Sajnos azonban mivel "pszihoaktív anyagokról" van szó, az orvostudomány keménymagvas képviselői és a gyógyszerlobbi egyfajta fundamentalista fanatizmussal lökik félre még magát a kérdésfelvetést is, holott egymás után látnak napvilágot nemzetközi kutatások és klinikai statisztikák, melyek a szkepticizmusukat cáfolják. Emellett a drogtörvény maga is ellentmondásokba ütközik, mert míg némelyik tiltott anyag minden emberi szervezetben természetes úton is megtalálható (pl. N,N-DMT) és elméletileg bárkit le lehetne ültetni a birtoklásáért, de pl. koffein, alkohol is pszihoaktív anyagok, és nincsenek tiltólistán. (Antidepresszánsokat, morfeint és egyebeket meg se említek.) Volna rá lehetőség a szakmával újratárgyalni néhány anyag besorolását, így lehetővé tenni a kutatást (esetleg támogatni is), és látván az eredményeket, a magyar orvostudomány is pozitívabban kezdene hozzáálni, illetve úgy újrafogalmazni a törvényt, hogy az ne sugalljon abszurditást?
4. A börtönök túlzsúfoltak, és újakra volna szükség. Lesznek újak? Lesz elegendő férőhely az elmúlt 25 év "elitjének" is? [Ha az építkezésen culágerhiány lesz, ingyen vállalom.]
5. Tervezik, hogy a déli gúnyhatáron lévő szúnyoghálót vasbeton-falra cseréljék?
6. Ha a Jobbik felajánlana Önnek két lehetséges tárcát, melyiket választaná: belügyminiszteri vagy a pénzügyminiszteri? (Én bármelyik székben szívesen látnám.)
Köszönöm a válaszait, és egyúttal kellemes húsvéti ünnepeket kívánok mindannyiuknak!
Volner János
A bankrendszert érintően eddig is sok előremutató javaslatot fogalmaztunk meg. Én magam például a pénzügyi felügyeletről szóló törvényhez két tucat módosító javaslatot nyújtottam be, melyekkel meg lehetett volna előzni a brókerbotrányt. A kérdés megvitatása sajnos bőven meghaladja a jelenlegi kereteket.
A dollár alapú elszámolás rengeteg anomáliát szült már eddig is a világgazdaságban, de ezt egy hozzánk hasonló kis ország aligha tudja megváltoztatni az kőolaj világpiacán.
A drogtörvény folyamatos felülvizsgálata indokolt, osztom a szakmai egyeztetésre vonatkozó észrevételeit.
"A börtönök túlzsúfoltak és újakra volna szükség. Lesznek újak? Lesz elegendő férőhely az elmúlt 25 év "elitjének" is?"
Biztos vagyok abban, hogy ezt a kérdést meg tudjuk oldani.
"Tervezik, hogy a déli gúnyhatáron lévő szúnyoghálót vasbeton-falra cseréljék?"
Nem, de a migránsprobléma fokozódása esetén további erősítésre lehet szükség.
""Ha a Jobbik felajánlana Önnek két lehetséges tárcát melyiket választaná: belügyminiszteri vagy a pénzügyminiszteri?"
Nem gondolkodtam miniszteri székben, és ami ennél is mérvadóbb: Vona Gábor sem említette, hogy ilyen tervei lennének velem.
*
Sch
Tisztelt Volner Úr!
Az emberek szemfelnyitására nem lenne alkalmasabb egy tényeken és bizonyítékokon alapuló számon kérő kampány?
Már mindenki közönyösen , érdektelenül elfordul az üres frázisokkal tűzdelt szlogenektől. Unjuk az üres vagdalkozásokat, az óvodás szintű "kinek nagyobb" stílust!
Nem tervezik a magyarságot szem előtt tartó tényleges munkát?
Volner János
A magam részéről a tényeken és az érveken alapuló politika híve vagyok és voltam. A Jobbiknál is ezt igyekszem elősegíteni. A frázisok puffogtatásának – bármelyik párt tegye is ezt – az ország szempontjából nincs értelme.
*
Gábor Benkő
Tisztelt Volner Úr! Önök valóban lehetnének a váltópárt! Én is, és még sokan mások bíztak Önökben, és még talán többen bíznak is tovább! Én mindenképpen! De lássa be, hogy ezzel a cuki politizálásukkal csak szavazatokat veszíthetnek! Hová lett a régi Jobbik?! Talán még nem késő, és visszafordítható! Kérem, ne hagyják cserben a választóikat! További munkájukhoz kívánok erőt,és egészséget! Hajrá Jobbik!
Volner János
A néppártiság és a cukiság kérdésében kérem, olvassa el a korábban írtakat. A választóink cserben hagyása pedig soha nem fordulhat elő.
*
Kegyetlen Petymeg
Visszatér-e a Jobbik a korábbi, a parlamentbe kerülést és a párt előretörését eredményező markáns, nemzeti üzenetekhez, cselekvéshez, a tabutémák felvetéséhez (cigánybűnözés, gárdistaavatás a Hősök terén, zsidó térnyerés megfékezése stb.)?
Sajnos a jelenlegi, néppártosodásnak nevezett irányvonallal a Jobbik - úgy tűnik - elveszítette eddigi markáns, karakteres arcát, és a mostani "langyos", karakteres üzeneteket nélkülöző politizálással a tagok, szimpatizánsok számottevő részének támogatását is.
Mi a koncepció a jövőt illetően?
Volner János
Egyetértek azzal, hogy jobban ki kell domborítani a politikánkban a valódi változtatást jelentő tartalmi radikalizmust. Az előbb emlegetett rendteremtést Tiszavasvárin is ennek jegyében végezzük.
*
BalradCom
Tisztelt Volner Úr!
Sajnos én harmincadikán szokásos napi 12 órámat nyomom majd egy "haver birtokán", ezért már most feltenném kérdéseimet, ha lehetséges.
Esetleges hatalomra kerülése esetén hogyan biztosítaná a politikus bűnözők valódi, visszamenőleges elszámoltatását?
Tervezik-e a haverok elszámoltatását is, ha igen, hogyan (vagyonelkobzás stb.)?
Mit tenne a Jobbik a munkavállalók valódi, hatékony érdekképviseletéért (szakszervezetek)? Ezt akár már most is elkezdhetnék!
Mit tennének a magyar honvédelemért?
Biztos-e abban, hogy a választásokat semmilyen módon (hekkelés) nem manipulálják, nem fogják manipulálni, ha igen, miért?
Mi a véleménye a parlamentben (magyar és EU-s) ülő, ügynökgyanús kettős állampolgárokról és azok szerepéről?
Mi a véleménye azokról a Jobbikot valószínűleg csak lejáratni akaró álhírekről, hogy a Jobbikot izraeliek hozták létre, hogy megosszák,eltérítsék a jobboldali szavazókat?
Volner János
"Esetleges hatalomra kerülése esetén hogyan biztosítaná a politikus bűnözők valódi, visszamenőleges elszámoltatását?"
Két részre lehet bontani a hasonló bűncselekmények körét: az el nem évült (tehát büntethető) és az elévült bűncselekményekre. Az előbbiről különösebb magyarázat nélkül is belátható, hogy könnyebb eset, jogi természetű aggályok az utóbbival kapcsolatban lehetnek. Ebben az esetben a jó erkölcsbe ütköző (például feltűnően értékaránytalan) szerződéseknél esetenként kell megvizsgálni, milyen módon hajtható végre az elszámoltatás, hiszen általános recept nincs.
"Tervezik-e a haverok elszámoltatását is, ha igen, hogyan (vagyonelkobzás stb.)?"
Igen, ahogyan a programunkban is szerepel.
"Mit tenne a Jobbik a munkavállalók valódi, hatékony érdekképviseletéért (szakszervezetek)? Ezt akár már most is elkezdhetnék!"
Nem feltétlenül és nem minden esetben a szakszervezetek jelentik a legjobb megoldást. Fontos, hogy a sztrájktörvényben az érdekképviseletekkel közösen határozzák meg az elégséges szolgáltatás fogalmát (például pedagógussztrájk esetén a tanár nem tanít, de ellátja a gyermekek felügyeletét), mert a jelenlegi szabályozás túl szigorúan korlátozza a munkavállalók érdekérvényesítéshez fűződő jogait.
"Mit tennének a magyar honvédelemért?"
A kérdés bővebb megválaszolásához javaslom, olvassa el a választási programunk vonatkozó részeit. Néhány fontos pontot említenék: a NATO kollektív védelme helyett valódi honvédelemre lenne szükség ennek megfelelő katonai doktrínával (például nem légi utántöltés kell, hanem tüzérség), be kell vezetni a honvédelmi nevelést, és a hazáért önként tenni akaró emberek számára lehetővé kell tenni az önkéntes sorkatonai szolgálatot.
"Biztos-e abban, hogy a választásokat semmilyen módon (hekkelés) nem manipulálják, nem fogják manipulálni, ha igen, miért?"
Nem vagyok biztos ebben. 2010-ben én magam tettem a feljelentést egy hasonló ügyben, javaslom a cikk elolvasását.
"Mi a véleménye a parlamentben (magyar és EU-s) ülő, ügynökgyanús kettős állampolgárokról és azok szerepéről?"
A kettős állampolgárságot nyilvánossá kell tenni, a bűncselekményeket pedig büntetőjogi eszközökkel szankcionálni kell.
"Mi a véleménye azokról a Jobbikot valószínűleg csak lejáratni akaró álhírekről, hogy a Jobbikot izraeliek hozták létre, hogy megosszák,eltérítsék a jobboldali szavazókat?"
Minden ostobasággal nem érdemes foglalkozni...
*
admk
Béranyaság engedélyezése, akár úgy is, hogy az állam is támogatná, nem csak a megbízók; gyerekcuccok áfájának nullára csökkentése? A nemzethalál elkerüléséért mit tesznek? Engem ez érdekel.
Volner János
A béranyaság engedélyezését lelkiismereti kérdésnek tekintem. Bár én nem élnék ezzel a lehetőséggel, a magam részéről lehetővé tenném, de díjazás nélkül. Nekem is vannak olyan ismerőseim, akik bármit megadnának a gyermekáldásért, a szívem is összeszorul, ahogy látom a testi-lelki gyötrődésüket. Persze tudom, hogy megosztó ez a téma.
*
Kerecsen Levente
Kedves János!
Tervezel-e a pártelnökségért indulni a jövőben? Amennyiben igen, az jelentene-e korszakváltást? Látsz-e potenciált az utcáról való politizálásban a túlzott szakpolitizálás helyett? A nemzeti közösség radikálisabb részét meg kívánnád-e szólítani és hajlandó lennél-e velük közösen dolgozni?
Volner János
"Tervezel-e a pártelnökségért indulni a jövőben?"
Nem. Vona Gábornak igyekszem segíteni abban, hogy megnyerjük a választásokat.
„A nemzeti közösség radikálisabb részét meg kívánnád-e szólítani és hajlandó lennél-e velük közösen dolgozni?”
Nemrég a Betyársereg rendezvényén vettem részt az egyetlen, politikusi minőségben meghívott vendégként, előtte néhány nappal az ország befolyásos vállalatvezetőivel és véleményformáló értelmiségi emberekkel beszélgettem zárt ajtók mögött. Véleményem szerint egy hiteles, markáns egyéniségnek nem kell egyik közösségtől sem elzárkóznia, úgyis meg tudja őrizni a hitelességét.
(Kuruc.info)