Az RTL Klub után szerdán a TV2 is bejelentette, hogy programdíjat kér a csatorna hagyományos felbontású adásáért a kábelszolgáltatóktól. Előfizetőnként havi nettó 290 forintot szeretnének kapni az idei 150 forintos bevezető ár után. Az RTL Klubnál 135 forint lenne a kedvezményes díj, és 150 a listaár előfizetőnként. Nagy kérdés, hogy a kábelszolgáltatók kigazdálkodják-e ezt az összeget, vagy áthárítják a fogyasztókra.
Nemrég megjelent az a kormányrendelet, amely alapján a két nagy itthoni kereskedelmi tévé több mint másfél év várakozás után a főcsatornák után is kérhet díjat. Elviekben már 2015 januárjától beszedhette volna a pénzt, de egy törvénymódosítással a kormány 2014 végén magához vonta az engedélyezés jogkörét, majd a tiltás feloldásával addig várt, amíg a TV2 új tulajdonoshoz került...
Azok a cégek, amelyek rövid időn belül szerződést kötnek az RTL-lel, 135 forinttal megússzák havonta előfizetőnként. Ha viszont 90 napon belül a kábelszolgáltató nem törekszik megállapodásra, az RTL listaárat, 150 forintot fog kiszámlázni, majd ha a szolgáltató továbbra sem fizet, kezdeményezni fogja a tévétársaság, hogy az RTL Klubot vegyék ki a csomagból, és tegyék elérhetetlenné – közölte kedden Vidus Gabriella, a cég vezérigazgatója.
A TV2 közleménye szerint keddi hatállyal módosították az általános szerződési feltételeiket. Feltételül szabják, hogy a szolgáltatóknak a TV2 műsorát nem tehetik alapcsomagjuknál kisebb elérésű csomagba. A kábelszolgáltatóknak havi nettó 290 forint programdíjat kell fizetniük az idei évre vonatkozó 150 forintos bevezető ár után. A jövő január elsejétől érvényes teljes összegből adott kedvezmény mértéke függ attól, hogy a műsorterjesztő a TV2 érdekeltségébe tartozó kábeltelevíziók közül hány csatornát, milyen penetrációjú programcsomagban elhelyezve terjeszt.
(hvg.hu nyomán)