Egy francia férfi terroristának öltözve, játékfegyverrel a vállán sétált a dél-franciaországi Toulouse-ban, mikor letartóztatták a rendőrök. Helyzetén az sem segített, hogy végig azt ordította, hogy Allahu akbar.
Zoom
Illusztráció - témába illő halloween-jelmezek (forrás: The Daily Mail)
A 26 éves férfit kedd kora délután tartóztatták le Toulouse-ban. A gyanúsított fekete-keki színű öltözékben, egy kalasnyikovnak tűnő játékpuskával a vállán rótta az utcákat, közben arabul ordítozott. Mikor letartóztatták, nem értette, mit akarnak tőle.
Zoom
“Halloweenkor bármit lehet csinálni” – közölte a rendőrökkel, és elmagyarázta, hogy ő valójában nem dzsihadista. A francia rendőrség viszont nem volt kíváncsi a történetére, és letartóztatták.
Zoom
Fegyveréről persze kiderült, hogy csak játékpuska, de a toulouse-i hatóságok tavaly megtiltották a helyieknek a “veszélyes jelmezek” viseletét Halloweenkor egy kalasnyikovval rohangászó, terroristának öltözött 17 éves fiú incidense után (akiről egyébként utólag kiderült, hogy egy iskolai jelmezbálba készült).
Az elmúlt két év iszlamista támadásai több mint 200 emberéletet oltottak ki Franciaországban, így a hatóságok azonnal riadót fújnak, ha egy fegyverrel mászkáló gyanús alakról érkezik hozzájuk bejelentés. Még Halloweenkor is.
Zoom
A rendőrség egy fotót is közzétett a halloweeni beöltözés előtt azok számára, akik jobban értenek a képekből, mint a közleményekből:
Zoom
(BBC - Híradó nyomán)