A Slow Mo Guys csapata ezúttal egy első világháborús harci repülő géppuskáját mutatta meg high-tech, vagyis lassított felvételen. A szinkronizáló szerkezetnek hála a pilóta a légcsavaron át tudott a célpontra lőni, anélkül, hogy annak ágait pozdorjává zúzták volna a golyók.
A Slow Mo Guys tévéműsor két arca, Gavin Free és Dan Gruchy a nevadai sivatagba zarándokolt, hogy filmre vegyenek egy kis lövöldözést. Azt akarták megmutatni, hogyan kerülték el az első világháborús vadászgépek fedélzeti géppuskájának golyói az előttük forgó légcsavart.
Magát a szinkronizáló szerkezetet nem vették filmre, de a lassított felvételen jól látható, mint találja meg a golyó a rést a propeller ágai közötti ablakot. A másodpercenként 120 ezer képkockát rögzítő kamera rávilágít a propeller és a golyó sebessége közötti óriási különbségre.
A kicsit hosszúra nyúlt bevezető után a lövöldözés nagyjából 2. perctől kezdődik, az 5. perctől pedig azt is megnézhetjük, mi történik, ha kikapcsolják a szinkronizálást.
A videót az EA Games támogatta a Battlefield 1 háborús játék promóciójának részeként. A fiatalok nem valódi repülőgéppel, csak egy ügyesen elkészített makettel kísérleteztek a földön.
(Híradó)