Megkereste egy csecsen férfi Komáromy Gergelyt, azt a hippit, akit harmincezer forintos pénzbírságra ítéltek azért, mert a Szabadság téri, sarló-kalapáccsal díszített szovjet emlékművet, melyen a „Dicsőség a felszabadító szovjet hősöknek” felirat szerepel, festékkel dobálta meg társával nagy CEU-ért való aggodalmában.
A Magomed néven bemutatkozó férfi videót töltött fel a Youtube-ra, amelyen bocsánatkérést követelt Komáromytól „a nagy honvédő háború” hőseinek emléket állító obeliszk megdobásáért. Az aktivista ennek eleget is tett, azt mondta: világéletében a békés együttélésért küzdött, és most már egyértelműnek tartja, hogy nem megfelelő célpontot talált a kormány elleni tiltakozásának kifejezésére.
A videó a népek barátságáért készült, ahogyan Magomed és Gergő is összebarátkozott - olvasható az alábbi felvételt közlő YouTube-csatorna leírásában.
A 444-nek Komáromy azt mondta, a Magyarországon élő csecsen férfi az interneten kereste meg. Szerinte a beszélgetés nem volt fenyegető jellegű, békésen zajlott, de az, hogy „egy kis festékből” ekkora ügy lett, megerősítette abban, hogy nem szabad Oroszországhoz közeledni.
(24.hu nyomán)