Így gyártanak terroristákat az egykori Németországban azokból, akik kezdik megelégelni az idegenek által idegenekkel való elárasztást. Miközben persze a nyakukon a kés, amit a valódi terroristák tartanak. Alább olvasható a Die Welt eredeti cikkének fordítása. Ízelítő a Lügenpresse Riposzt-módszereiből.
Németország: Razzia a jobboldali térfélen - Több mint 100 politikusnév, de nincs halállista
írta: Florian Flade, Annelie Naumann | 08.09.2017
Mecklenburg – Elő-Pomeránia szövetségi tartományban a világvégét váró, s arra felfegyverkező csoport tagjai között egy ügyvéd és egy rendőr is van. Ezenkívül dossziékat vezettek baloldali politikusokról – ám arról nincsenek bizonyítékok, hogy gyilkosságra irányuló összeesküvést is szőttek volna.
Attól tartottak (mármint a rendőr és az ügyvéd – a ford.), hogy „megdöntik az államrendet” a menekültek, az egyre több bűncselekményt elkövető személyek és az iszlamista merényleteket végrehajtók. Állítólag ilyenfajta, polgárháborúhoz hasonló állapotokra készülődtek, miközben készleteket, fegyvert és muníciót halmoztak föl. A Szövetségi Ügyészség ezen kívül azt is fölrója nekik, hogy névlistákat állítottak össze (hozzájuk képest Gyöngyösi Márton gyenge amatőr… – a ford. megj.) baloldali politikusokról, akiket válsághelyzetben meg kellett volna ölniük.
A Német Szövetségi Ügyészség utasítása nyomán a GSG69-es különleges erők és a Német Szövetségi Bűnügyi Hivatal (BKA) tisztjei augusztus 28-án Mecklenburg – Elő-Pomerániában több terroristagyanús személy lakásán és üzlethelyiségében tartott házkutatást. A nyomozók érdeklődésének középpontjában egy rostocki ügyvéd és egy grabowi rendőr áll. Fennáll „a gyanúja egy súlyos államellenes erőszakos cselekedetre való előkészületnek”, osztotta meg az információt a szövetségi főállamügyész Karlsruhe városában. Letartóztatásra eddig azonban nem került sor, mert egyelőre csak kezdeti gyanúról van szó.
Zoom
A látszólagos idill félrevezető, mert Mecklenburg – Elő-Pomeránia több településén is házkutatásokat tartottak lakásokban és üzlethelyiségekben. Fennáll ugyanis az államellenes erőszakos cselekedetre való előkészület gyanúja (Eredeti Die Welt-képaláírás)
A sportlövészekként és vadászokként fegyvert legálisan tartó vádlottak (vádlottakról ír, holott fentebb még csak „kezdeti gyanúról” beszél – a ford.) az úgynevezett Prepper-társaság tagjai. A prepperek felkészülnek a különféle világvége-változatokra. Bizonyos állítások szerint mintegy 180 ezer német tartozik ehhez a mozgalomhoz. A prepperek a katasztrófára készülve felhalmoznak maguknak élelmiszert, vizet s néha még fegyvert is.
A Die Welt információja szerint a nyomozók a házkutatások során valóban találtak bizonyos személyek neveit tartalmazó listákat. Ebben az esetben két „lapgyűjteményeket tartalmazó” iratrendezőről van szó, amelyeket a rostocki ügyvédnél foglaltak le, beszélik biztonsági körökben. Ezen a listán több mint ötezer név szerepel, köztük több mint száz helyi és szövetségi politikus neve, címe, sőt még fényképe is, s akiknek túlnyomó többsége a baloldali spektrumba tartozik. De föl van itt jegyezve a CDU, FDP és a Zöldek politikusainak a neve is. S a nyomozók ezen kívül a színes egyvelegben az Alternatíva Németországnak (AfD) párthoz tartozó személy nevére is rábukkantak.
Volt FDP-s politikus és AfD-s kapcsolatai
A nevezett személyek elleni célzatos kémkedésre vagy konkrét gyilkossági tervekre utaló bizonyítékokat azonban a nyomozók nem találtak. A listázott politikusok adatai ráadásul még jobbára nyilvánosan is elérhetők, mondják biztonsági körökben. A grabowi rendőrtiszt, aki ellen a Szövetségi Ügyészség nyomozást folytat, mindenesetre visszaélt a szolgálati számítógépén tárolt adatokkal.
A ludwigslusti rendőrség tisztje nemrégiben ezért kérte az áthelyezését a Hamburg-Billstedtben levő szolgálati helyéről Mecklenburg – Elő-Pomerániába. A vádlottak már korábban is feltűnően viselkedtek, jelentette az NDR. Polgári beszélgetések során a rendőr újra meg újra az államrend megdöntésének lehetőségéről beszélt. Egykori kollégái olyan „áttekinthetetlen” típusként jellemezték, mint aki nem teljesen idegenkedik a jobboldali gondolkodásmódtól (és ez már lassan holotagadásnak számít, ugye - a szerk.). A házkutatások után ezt a rendőrt ideiglenesen felfüggesztették a szolgálatvégzés alól.
Korábban ismertté vált, hogy egy harmadik, nem gyanúsított személynél, az AfD tagjánál is házkutatást tartottak. A férfi, akiről szó van, ugyancsak a rendőrségnél dolgozik, s tanúként lesz meghallgatva.
A terrorizmussal gyanúsított ügyvéd, egykori FDP-politikus és a Független Polgárok Rostockért nevű választási szövetség frakcióvezető-helyettese már a múlt héten visszautasította az ellene felhozott vádakat. Az ügyvédet valósággal sokkolták az ellene felhozott vádak. „Egyáltalán nem létezik az, úgynevezett halállista.” Számára az erőszak nem eszköz a konfliktus megoldására.
Die Welt kutatásai szerint a házkutatásokra a Bundeswehr terroristagyanús katonatisztje, Franco A. elleni nyomozás során előkerült adatok nyomán került sor. A hesseni Offenbachbeli főhadnagyot ez év április végén letartóztatták. A katonatiszt két bűntársával együtt közéleti személyek elleni merénylet elkövetésére készült. Erre a célra A. beszerzett egy pisztolyt, és fabrikált magának egy szíriai menekülti hamis személyazonosságot.
Zoom
Az illkirchi bázis volt Franco A. állomáshelye
A Franco A. környezetéhez tartozó egyik tanú, a Bundeswehr tartalékos katonája, a meghallgatása során szolgáltatta az első információt egy fegyveres szélsőjobboldali csoportról, amely Észak-Németországban polgárháború előkészítésével foglalatoskodik. A Szövetségi Bűnügyi Hivatal (BKA) június 28-án informálta a gyanús személyekről a Szövetségi Ügyészséget, amely augusztus 18-án ismét nyomozást indított a terrorizmussal gyanúsított személyek ellen.
A múlt héten ezen felül ismertté váltak a Mecklenburg – Elő-Pomeránia tartománybeli AfD időközben lemondott frakcióvezető-helyettese elleni vádak. Horger Arppe több világhálós beszélgetése során rasszista módon nyilvánult meg, és pedofil vonzalmáról tett tanúbizonyságot. Azt beszélik róla, hogy ismeretségi körébe tartozik a gyanús rostocki ügyvéd. Időközben a schwerini AfD tartományi frakciója is felszólította a politikust, hogy adja vissza a tartományi mandátumát. Korábban már a tartományi elnökség is fölszólította erre a politikust.
(Fordította: H. J. - Kuruc.info)
Kapcsolódó: