Csoportosan elkövetett garázdaság bűntette és súlyos testi sértés miatt emelt vádat egy öt főből álló társaság ellen a Győri Járási és Nyomozó Ügyészség, akik tavaly ősszel egy Győr környéki csárdában hangoskodtak, majd összeverekedtek egy vendéggel és a pultossal.
A vádlottak először egymással vesztek össze, kiabálni kezdtek, poharakat törtek össze, egyikük az asztalra is felmászott, majd amikor a pultos nem teljesítette egy kérésüket, őt kérdőre vonták, szidalmazták, és golyóstollakkal dobálták meg, majd újra egymással kezdtek veszekedni, kiabálni.
Végül amikor a felszolgáló jelezte, hogy záróra van, és menjenek haza, akkor ezen felháborodtak, és előbb egyik vendéggel szólalkoztak, majd verekedtek össze, majd a pultossal. A vendéget többen is fejen és arcon ütötték, majd a földre rántották, ahol tovább ütlegelték. A verekedés közben a vádlottak egyike berohant a pultba, és megütötte a pultost is, megragadta a csuklóját, és hátrafeszítette a kezét, ezért a pultos jobb kezének IV. kézközépcsontja eltört, míg a bántalmazott vendég bal arccsontja törött el.
A terhelteket az ügyészség csoportosan elkövetett garázdasággal és súlyos testi sértés elkövetésével vádolja, melyek miatt – a halmazati szabályokra figyelemmel – négy és fél év szabadságvesztés is kiszabható.
(HVG)