Egy amerikai professzort támadtak meg Németországban azért, mert kipát hordott – írja a Bild. Az amerikai Jitzchak Jochanan Melamed professzort múlt hét szerdán támadta meg egy húszéves "német-palesztin származású fiatal". Ráadásul a kiérkező rendőrök összekeverték az áldozatot a tettessel, így a zsidó származása miatt megvert tanárral szemben alkalmaztak erőszakot.
Zoom
Bilal Z., a "német-palesztin származású fiatal"
A professzor a Bild német lapnak írt levelet az ügyben:
Négy, öt rendőr ugrott rám. A fejemet a földhöz szorították, nem tudtam mozgatni, nem tudtam levegőt venni. Tucatnyiszor arcon ütöttek.
Melamed szerint ezek után a rendőrök még azt is megpróbálták megakadályozni, hogy egyáltalán panaszt tegyen.
Zoom
A "német-palesztin", majd a csak "sima" németek által megvert kipás zsidó
A bonni rendőrfőnök, Ursula Brohl-Sowa azt nyilatkozta a Bildnek: "mindent megteszünk, hogy tisztázzuk ezt a szörnyű félreértést".
A kipás zsidót megütő rendőrt már áthelyezték egy másik szolgálati helyre – mondta a rendőrség szóvivője. A Bild szerint a professzortól már elnézést kértek az ügy miatt.
Az illetékes hatóságok antiszemita támadás miatt indítottak eljárást, a kölni rendőrkapitányság pedig hivatalos eljárás során elkövetett testi sértés és igazságszolgáltatás akadályozása miatt eljárást indított a professzort bántalmazó rendőrök ellen.
(Bild - Mandiner nyomán)