Az ezt megörökítő képeket a Nyugati Fény nevű (egyébként gyomorforgatóan komcsi) blognak küldte az egyik olvasójuk az alábbi levél kíséretében:
Sziasztok!
A horvát tengerpartról tartottunk haza tegnap, megálltunk Horvátországban egy benzinkútnál az autópálya mellett. Megáll egy csodaterepjáró mellettünk, na ki száll ki belőle? A királyi pár, Récsöl és a Tiborcz-gyerek, alig hittem a szememnek. Ráhel már nagyon várandós a második babával.
Na de a lényeg: Ráhel tisztába tette a gyereket, majd fogta a szaros pelenkát és az út mellé dobta, miközben 20 méterre ott volt a kuka. Kiabáltam neki, hogy “az apád nem tanította meg neked a viselkedést?” Azt pampogta vissza, hogy nincs kuka.
A veszekedés hatására a bátor Tiborcz-gyerek nyúlként sprintelt a kocsi felé, de még így is sikerült lekapnom. Nagyon fel vagyok háborodva. Engem úgy tanítottak, hogy ha külföldre megyünk, illik vendégként viselkedni, és nem a szaros pelenkát a vendéglátóinknak az útra dobni. Ezért érdemes volt turizmus-vendéglátást tanulni Svájcban!
És a képek:
1. Ráhel az út szélére tart a csomaggal:
Zoom
2. Ráhel elhelyezi az ajándékot a magyar-horvát barátság jegyében:
Zoom
3. Mint aki jól végezte dolgát:
Zoom
4. Az ajándékcsomag:
Zoom
5. A Tiborcz-fiú fedezékbe vonul:
Zoom
Frissítés: "a királyi pár primitivizmusa"
A horvát sajtó is lecsapott az út mentén heverő témára, és jónéhány helyi hírportál kiemelt helyen, a Nyugati Fény képeinek felhasználásával számol be az incidensről.
A Telegram címében botránynak nevezi, hogy a magyar miniszterelnök lánya eldobja a koszos pelenkát az út mentén. A cím így fogalmaz: „A magyar miniszterelnök lányának botránya a horvátországi nyaraláson”.
Ehhez a laphoz hasonlóan az Index.hr is felhasználja a Nyugati Fény képeit, és tárgyilagosan fordítja le a cikket, nem tesz hozzá az eredeti információkhoz.
A horvát lapok idézik az olvasó és Orbán Ráhel közötti beszélgetést, és megemlítik azt a tényt is, hogy a férjével együtt utazott Orbán Ráhel, aki ismét terhes.
A 24sta.hr ingerültebb: címében szégyennek nevezi, amit „Orbán lánya” művelt. A lap felteszi a cikk bevezetőjében a kérdést: „Micsoda viselkedés ez?”, és persze azt is hozzáfűzi, hogy a szemetes néhány méterre volt Orbán Viktor lányától, mégsem használta.
A Novilist.hr pedig egyenesen „a királyi pár primitivizmusát” emlegeti címében, ellenpontozásként megemlítve, hogy Orbán Ráhel Svájcban tanult turizmust és vendéglátást.
A sajtón kívül egy horvát politikus is megszólalt kedd délután az ügyben, méghozzá Jadranka Kosor, aki 2009 és 2011 között Horvátország miniszterelnöke volt. Kosor a Twitteren nemes egyszerűséggel csak annyit írt: „Borzalmas!”
(24.hu)
2. frissítés: a kormánysajtó elismerte: valóban Orbán lánya mutatkozott be Horvátországban
A Híradó.hu-n közöltek egy szánalmas, erőlködő cikkecskét, amelyben azzal mentik fel az Orbán-lányt, hogy Gyurcsány lecsapott a témára. És ezzel le van tudva az ügy. Egyébként is, csak ejtette Ráhelke azt a pelenkát, nincs is ezzel semmi gond...
Zoom
A harmadik kétharmad idején is ez a magyarázat...
Íme a szöveg:
Kis magyar gyurcsányi kakisztokrácia
Pósa Károly
Már azt hittük, eseménytelenül múlik el a nyarunk. Aztán kiderült: Gyurcsány Ferencnek a közelmúltban nem volt igaza, amikor a magyar oppozícióval mérsékelten ellenséges hangvételű ATV stúdiójában a DK elnöke azt vizionálta, hogy az Orbán-kormányon nehezen, vagy egyáltalán nem lesz lehetséges fogást találnia a választásokon kudarcot vallott ellenzéknek. Dehogynem!
Megvan ugyanis az ellenzéki csodafegyver! A wunderwaffe, kérem szépen egy betonplató mellé ejtett teli pelenka. Liberális, belül töltős kivégző eszköz: egy Liberó.
A dolog pikantériáját, igazi bukéját az adja, hogy éppen a magyar miniszterelnök állapotos lánya hagyta az út mentén. Ha Orbán Ráhel tudta volna, hogy ezzel a botor cselekedetével milyen munícióval buggyantott pelenkát ad például Gyurcsány kezébe, kétszer is meggondolja, nem lett volna-e hasznosabb a gyorsított tempójú bilire szoktatás.
A XXI. század magyar politikatörténeti kronológiájában vastag, sötétbarna betűkkel lesz kiszedve az a dicsőség illatával átitatott dátum, amikor a levitézlett magyar ellenzék árnyékormánya egy töltött pelussal nekirontott Orbán Viktornak.
Olyan jó ezekben a magasztos pillanatokban magyar szavazópolgárnak lenni!
Örömünnep, hogy a hosszú semmibe nézés, az ötletelő piszmogás után végre össze fog állni a magyar ellenzék. Nosza, demokraták, liberálisok, baloldaliak és kétfarkúak, érik a pillanat: „nagy munka vár ma reátok!”
Nagy dolgotok lesz hamarosan!
3. frissítés: születtek jobbacska mémek is a témában
Mutatunk párat:
Zoom
Képek forrása: Fb
Zoom
Zoom
A fenti híradós cikk illusztrációja lehetne:
Zoom