Bezár!
2020. július 7., kedd, Apollónia, Bódog napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
14:38 Toroczkai: ne csak a zsinagóga kapjon rendőri védelmet, hanem a Horthy-szobor is!14:25 Ha egyszer egy "üzlet" beindul…13:54 Életfogytiglani kényszermunka helyett ez a szörnyeteg is megússza majd egy enyhe büntetéssel13:34 12 év alatti lányt csábított el egy 35 éves férfi13:17 "Fuck you, magyarski!" - A Szegedi Törvényszék túl szigorúnak ítélte a Röszkénél áttörő vadak büntetését13:06 Ismét vesztegzár alá került Ausztrália második legnagyobb városa12:52 "Ungváry Krisztián titkos élete" - már megint megpróbálja túlnácizni a zsidókat a jobboldalinak hazudott Fidesz12:26 Ferencvárosban is széthullott a baloldali szivárványkoalíció12:11 Nagyon távoli még a közösségi immunitás egy nagyszabású spanyol kutatás szerint11:27 Napi National Geographic: Majomlagzi Matters11:10 Hamis és rossz minőségű "egészségügyi védőfelszerelést" találtak két kamionban10:53 Egy nemzet végórái - néger milíciák a Ku Klux Klan egykori "szívében"10:43 Románia kibővítette a "zöld zónába" sorolt országok listáját10:28 Több mint egymillió embert evakuálnak egy japán szigeten09:59 Bubópestis miatt vezettek be óvintézkedéseket Észak-Kínában
24 óra legolvasottabbjai

Extra :: :: Hozzászólások

Szentszéki tanácsadó buzilobbista indított támadást a vatikáni genderellenes dokumentum ellen

Reklám

Sietve reagált az Egyház legfőbb LMBT-lobbistája és a szentszék kommunikációs tanácsadója, James Martin SJ, a Katolikus Nevelés Kongregációja tegnap kiadott dokumentumára, amely a genderelméletet járja körül. Martin a válaszát az America című jezsuita magazinban jelentette meg június 11-én, amely magazinnak ő maga a vezető szerkesztője.
A jezsuita pap rögtön a cikke elején leszögezi, hogy a dokumentum a szentszék egyik kongregációjától származik, Ferenc pápa pedig azt nem írta alá. Ahogy Martin írja, emiatt az nem is tekinthető a témában a "végső válasznak".
Martin szerint a dokumentum elismerést érdemel, amiért a genderkérdésben "meghallgatásra" és "párbeszédre" hív, és hogy már a címében is "ösvényről" beszél, ami a pap szerint azt jelenti, hogy az Egyház még nem érkezett el a témában a konklúzióig. A jezsuita szerint a dokumentum így meghagyja annak lehetőségét, hogy az Egyház tanításában "további fejlesztések" lesznek. Martin a cikkében üdvözli azt is, hogy a dokumentum "elkerüli más, a szexualitásról és különösen a homoszexualitásról szóló vatikáni nyilatkozatok [értsd: a Katekizmus - KV szerk.] durva nyelvezetét".
Arra hivatkozva, hogy a dokumentum a témában párbeszédre hív, Martin azonnal ki is fejti a nézeteit: szerinte az a dokumentum címében is idézett "hagyományos nézet", hogy Isten az embert "férfinak és nőnek teremtette" [ami az isteni kinyilatkoztatás része, így keresztényként vitán felül áll - KV szerk.], ellentmond a biológia és pszichológia legújabb eredményeinek. Martin így azt rója fel a Katolikus Nevelés Kongregációjának, hogy a modern tudomány eredményeit egyszerűen "félresöprik a szexualitás bináris értelmezésével".
Martin ezután amiatt korholja a dokumentum szerzőit, hogy "figyelmen kívül hagyják az LMBT-emberek valós életben szerzett tapasztalatait". A jezsuita kommunikátor szerint miközben a dokumentum párbeszédre hív fel, "a párbeszéd elsődleges partnerei filozófusok, teológusok, régebbi egyházi dokumentumok és pápai kijelentések - nem pedig biológusok vagy tudósok, nem pszichiáterek vagy pszichológusok, és nem LMBT-emberek és családjaik".
Ha a párbeszédbe több ember is be lett volna vonva, a kongregáció valószínűleg teret adott volna annak a ma általánosan vallott felfogásnak, hogy a szexualitást nem a személy választja, hanem az része annak, ahogyan őket megteremtették
- teszi hozzá Martin.
A jezsuita szerint a Kongregáció dokumentuma "főképp arra a hiedelemre hagyatkozik, amely szerint a gendert kizárólag egy személy látható genitáliája határozza meg - amelyről a kortárs tudomány már kimutatta, hogy az emberek kategorizálásának helytelen (mi több, esetenként káros) módja".
Martin ennek kapcsán azzal vádolja a Kongregáció dokumentumát, hogy az "minden valószínűség szerint azoknak a még erősebb elszigeteltségérzéséhez, még nagyobb szégyenérzetéhez, és még erősebb marginalizációjához járul majd hozzá, akik már most is marginalizáltak a saját egyházukban: a transznemű emberekéhez."
A dokumentum párbeszédre hívása kapcsán Martin rögtön meg is teszi a maga javaslatát: a következő lépésként az Egyház hallgassa meg maguknak az "LMBT-embereknek" a dokumentumra adott válaszát.
(Katoikus Válasz)
Buziság=balkezesség
Erős gyomorral rendelkezőknek egy kis "jezsuita" propaganda.
És persze boldog Pride-hónapot!
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Szavazás

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready