Bezár!
2019. augusztus 18., vasárnap, Ilona, Lenke napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
10:38 Közvetlenül a budapesti leszállás előtt kapott epilepsziás rohamot egy Wizz Air-utas10:17 Sosem volt jogosítványa, de egy kacéran parkoló autó hatására végre megvalósította régi álmát10:06 Szinte európéer a határvédelem Gázánál: tank és helikopter is besegített négy fegyveresnek tűnő palesztin megállításában09:48 Gyorsulási versenyzőket állítottak elő a rendőrök - ketten a célzóvizet is bevették09:20 Több mint 60 áldozata van a kabuli esküvős robbantásnak - pedig a tálibok rájöttek, hogy senkinek sincs joga nőket és gyerekeket ölni08:58 A minden "másság" érzékenysége érdekében bolsevik cenzúrával élő Zuckerberg-birodalmat Szent Jobb-körmenet gyalázása kicsit sem zavarja08:39 Szeptember elejéig kell megválasztani a helyi és területi választási bizottságokat08:14 Halálra gázoltak egy kerékpárost Szakolyban07:56 Alföldi Géza: Szeleczky Zita07:31 Megegyezés nélkül is kilépne az EU-ból a britek többsége, csak ne Corbyn legyen a miniszterelnök06:49 Merkel: "A németek mindig hálásak lesznek Magyarországnak a határnyitásért" - majd ezt is megtanítják Aliéknak a gyorstalpalón22:36 Az Iszlám Állam rendíthetetlen katonáját egy madár akadályozta meg a hűségesküben22:19 Öngyilkos merénylő robbantott egy kabuli házasságkötő teremben22:05 Mindig megfizettük annak árát, amikor elfeledkeztek arról, hogy első helyen a magyarok vannak - hazudta a hazaáruló Pásztor21:20 Újra kiürítik a korábban megfékezett lángok által veszélyeztetett környéket Gran Canarián
24 óra legolvasottabbjai

Extra :: :: Hozzászólások

Szentszéki tanácsadó buzilobbista indított támadást a vatikáni genderellenes dokumentum ellen

Reklám

Sietve reagált az Egyház legfőbb LMBT-lobbistája és a szentszék kommunikációs tanácsadója, James Martin SJ, a Katolikus Nevelés Kongregációja tegnap kiadott dokumentumára, amely a genderelméletet járja körül. Martin a válaszát az America című jezsuita magazinban jelentette meg június 11-én, amely magazinnak ő maga a vezető szerkesztője.
A jezsuita pap rögtön a cikke elején leszögezi, hogy a dokumentum a szentszék egyik kongregációjától származik, Ferenc pápa pedig azt nem írta alá. Ahogy Martin írja, emiatt az nem is tekinthető a témában a "végső válasznak".
Martin szerint a dokumentum elismerést érdemel, amiért a genderkérdésben "meghallgatásra" és "párbeszédre" hív, és hogy már a címében is "ösvényről" beszél, ami a pap szerint azt jelenti, hogy az Egyház még nem érkezett el a témában a konklúzióig. A jezsuita szerint a dokumentum így meghagyja annak lehetőségét, hogy az Egyház tanításában "további fejlesztések" lesznek. Martin a cikkében üdvözli azt is, hogy a dokumentum "elkerüli más, a szexualitásról és különösen a homoszexualitásról szóló vatikáni nyilatkozatok [értsd: a Katekizmus - KV szerk.] durva nyelvezetét".
Arra hivatkozva, hogy a dokumentum a témában párbeszédre hív, Martin azonnal ki is fejti a nézeteit: szerinte az a dokumentum címében is idézett "hagyományos nézet", hogy Isten az embert "férfinak és nőnek teremtette" [ami az isteni kinyilatkoztatás része, így keresztényként vitán felül áll - KV szerk.], ellentmond a biológia és pszichológia legújabb eredményeinek. Martin így azt rója fel a Katolikus Nevelés Kongregációjának, hogy a modern tudomány eredményeit egyszerűen "félresöprik a szexualitás bináris értelmezésével".
Martin ezután amiatt korholja a dokumentum szerzőit, hogy "figyelmen kívül hagyják az LMBT-emberek valós életben szerzett tapasztalatait". A jezsuita kommunikátor szerint miközben a dokumentum párbeszédre hív fel, "a párbeszéd elsődleges partnerei filozófusok, teológusok, régebbi egyházi dokumentumok és pápai kijelentések - nem pedig biológusok vagy tudósok, nem pszichiáterek vagy pszichológusok, és nem LMBT-emberek és családjaik".
Ha a párbeszédbe több ember is be lett volna vonva, a kongregáció valószínűleg teret adott volna annak a ma általánosan vallott felfogásnak, hogy a szexualitást nem a személy választja, hanem az része annak, ahogyan őket megteremtették
- teszi hozzá Martin.
A jezsuita szerint a Kongregáció dokumentuma "főképp arra a hiedelemre hagyatkozik, amely szerint a gendert kizárólag egy személy látható genitáliája határozza meg - amelyről a kortárs tudomány már kimutatta, hogy az emberek kategorizálásának helytelen (mi több, esetenként káros) módja".
Martin ennek kapcsán azzal vádolja a Kongregáció dokumentumát, hogy az "minden valószínűség szerint azoknak a még erősebb elszigeteltségérzéséhez, még nagyobb szégyenérzetéhez, és még erősebb marginalizációjához járul majd hozzá, akik már most is marginalizáltak a saját egyházukban: a transznemű emberekéhez."
A dokumentum párbeszédre hívása kapcsán Martin rögtön meg is teszi a maga javaslatát: a következő lépésként az Egyház hallgassa meg maguknak az "LMBT-embereknek" a dokumentumra adott válaszát.
(Katoikus Válasz)
Buziság=balkezesség
Erős gyomorral rendelkezőknek egy kis "jezsuita" propaganda.
És persze boldog Pride-hónapot!
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Dossziék

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2019 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready