2019. július 17., szerda, Endre, Elek, Bánk napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
22:43 Kigördült az első KISS emeletes motorvonat22:24 Kétgyermekes családapa ölte meg az amerikai biológust Krétán - elütötte, majd megerőszakolta22:16 Megválasztották az Európai Bizottság élére a Merkel-katonát, aki Gyurcsánynak és Orbánnak is megfelel21:58 Kiadatási őrizetbe vették Alejandro Toledo volt perui államfőt az Egyesült Államokban21:18 Habonynak az Alkotmánybírósággal sem volt szerencséje a drogos ibizai videó ügyében20:47 A román egészségügyi miniszter álbetegeket vetne be a hálapénzt elfogadó orvosok ellen19:41 Parókája buktatott le egy kolumbiai kábítószercsempészt Barcelonában18:54 Több millió bolgár személyes adatai kerültek hackerek kezére18:33 Szanyi már nem MSZP-alelnök18:09 Folytatódik a kivándorlás, a lengyelek és a románok még nálunk is "jobban" teljesítenek17:43 Félig tele, vagy félig üres a pohár?17:23 Lemondott a francia környezetvédelmi miniszter16:28 Kényelmetlen téma az ujgurkérdés, "szabadságharcosaink" ezért beérik az elnyomó kommunisták verziójával15:57 Több mint tízezer nyaralót menekítettek ki a horvát Pag szigetéről15:17 Schmidt Mária és Ungár Péter - a zsidó-homokos tagozat megjelenítői a "nemzeti" Fidesz környékén
24 óra legolvasottabbjai

Extra, Külföld :: :: Hozzászólások

Az oroszok úgy bocskorba döngölték az oláh védelmi minisztert, hogy aznap még a puliszka sem esett jól neki

Múlt hét végén szerveztek egy nemzetközi konferenciát a román riviérán, Black Sea and Balcans Security Forum (Fekete-tengeri és Balkáni Biztonsági Fórum) címmel. A román védelmi miniszter, Gabriel Les természetesen részt vett ezen, mi több, szót emelt. A Főtér.ro beszámolója szerint jó súlyosakat mondott, és nem feltétlenül hízelgőket Oroszországra nézve.
Zoom
Ilyeneket például:
Oroszország stratégiai célja a Fekete-tenger fölötti dominancia.
Vagy:
A Balti-tenger térségével ellentétben a Fekete-tengeren Oroszország folyamatos agresszív attitűddel nyilvánul meg. (…) Románia potenciális célpontot képvisel Oroszország támadókapacitása számára...
És a legszebb (valószínűleg ez kapcsolta be az orosz diplomaták pofongépét):
A Krím törvényellenes és jogtalan annektálása óta Oroszország fokozta agresszív akcióit a Fekete-tenger térségében, különösen Ukrajna ellen, de a térségben jelen levő szövetséges jelenlét ellen is.
És akkor most egy pillanatig képzeljük el az orosz diplomatákat, amint a nagykövetség hűvösén azon tanakodnak, hogy is csapjanak oda az ő szemszögükből masszívan lesre futó Les úrnak. Hangsúlyozzák felháborodottan a felelőtlen kijelentések fölötti megdöbbenést? Egy frászt, döntöttek az orosz diplomaták. És odaszúrtak. Rendesen. És briliáns humorérzékkel - írja a Főtér.
Az első ránézésre rejtélyes mondat így hangzik:
James Forrestal szelleme feltűnt Konstancán?
Bárki avatatlan olvasó vakargatná a fejét az üzenet értelmén. De ha utánanézünk, ki is volt ez a James Forrestal, egy csapásra mindent megértünk. Egyben azt is, hogy az orosz diplomaták igen elegánsan leőrültezték a román védelmi minisztert.
Ezt írták még az orosz diplomaták. lerántva a titokról a leplet:
James Forrestal (a Harry S. Truman amerikai elnök által kreált új védelmi minisztérium első, híresen ruszofób vezetője – a szerk.) önként távozott az életből 1949 májusában: kiugrott egy elmegyógyintézet ablakán, azt kiabálva szemtanúk szerint, hogy: Jönnek az oroszok!
Hozzátették ezt is:
Most pedig olvassák újra Gabriel Les szavait és tegyék fel a kérdést: vajon beleköltözött James Forrester rebellis szelleme? Ha nem hagyja (Les urat – a szerk.) nyugodni eme annak idején híres és ruszofób és az orosz fenyegetés elleni harc éllovasa, akkor szeretnénk felhívni a figyelmét a tényre, hogy manapság (Forrestal úr – a szerk.) szinte teljes mértékben feledésbe merült, ám politikai és szellemi örökösei továbbra is terjesztik az agresszív Oroszország mítoszát, a hibrid háború és a stratégiai kommunikáció hashtag-jei alatt.
Zoom
Végül pedig, kegyelemdöfésként, ezt:
Az általánosság szintjén fogalmazva: Jönnek az oroszok! De vajon érdemes James Forrestal példáját követni?
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Dossziék

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2019 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready