2019. szeptember 21., szombat, Máté, Mirella, Ildikó napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
15:06 Évente 30 iraki kurd diák tanulhat ösztöndíjjal magyar egyetemeken14:33 Tíz kicsi indián a kölkedi kukoricásban14:12 MÁV és Betyársereg, ajánlóívek és Facebook-cenzúra: Tvrtko kérdezte Toroczkait13:41 Az egyik államtitkárt kifütyülték, a másikat kinevették a joggal türelmetlen orvosok13:22 Az egyik összetört kocsinak még a kulcsát is visszavitte a talpig becsületes szügyi fiatal12:47 "Joggal remélem, hogy felmentenek a vádak alól" - mondta a fideszes politikusbűnöző12:15 Szíven szúrta magát egy bákói diák egy csíkszeredai középiskolában11:40 A nemzetiségi szervezetek nem küldhetnek delegáltakat a választási bizottságokba11:03 Megtalálhatták a gyógymódot a szívritmuszavarra10:54 Lakatos Raul nem öregszik - és lassan öregezik10:37 Sokan utaznak mostanában Csernobilba10:09 Eke Uzoma a legújabb magyar09:41 Az Egyesült Államok katonákat küld Szaúd-Arábiába09:13 Ezt a két szőke kólát bankkártyalopás miatt keresik a győri nyomozók08:54 Tele vannak a magyarországi gáztárolók
24 óra legolvasottabbjai

Extra, Holokamu :: :: Hozzászólások

Ciszjordániában oktató rabbik: Hitlernek 100%-ban igaza volt, ő volt a világ legigazabb embere

Reklám

Az ’Éli zsidótelepülésen működő vallási főiskola és előkészítő tanfolyamon oktató rabbik szerint a zsidók valóban fajvédők, hisznek a fajvédelem szükségességében, mert a világ különféle népeinek más-más genetikai tulajdonságaik vannak, s az arabok genetikailag hibásak. A rabbik szerint a valódi holokausztot a humanizmus, a világi kultúra és a pluralizmus jelenti a zsidóság számára. Giorá Radler rabbi szerint Hitler volt a legigazságosabb ember a világon, akinek igaz minden kimondott szava – írja a Má’áriv című izraeli újság.
Zoom
Eliézer Kástiél rabbi
A Hádásot 13 izraeli hírtévé még 2019. április 29-én hozta nyilvánosságra azokat a videófölvételeket, amelyeken az ’Éli zsidótelepülésen működő B’néj Dávid (Dávid fiai) nevű előkészítő tanfolyamon oktató rabbik még Izraelben is megrökönyödést kiváltó megjegyzéseket tettek. Az egyik „főszereplő”, Eli’ézer Kástiél rabbi, az említett előkészítő tanfolyam mellett működő zsidó vallási főiskola (jesivá) vezetője a fölvételen a többi között ezt mondja: „Igen, mi valóban fajvédők vagyunk. Mi hiszünk a fajvédelem szükségességében, mert a világon különféle fajták vannak, s a népeknek vannak genetikai tulajdonságaik, s minket éppen ez késztet arra, hogy meggondoljuk, miképpen segíthetnénk nekik. Igen, vannak különbségek a fajták között”, magyarázta a jesiva növendékeinek Kástiél rabbi. Az egyik növendék a fenti megállapításra a rabbinak föltette a kérdést: „Ki hatalmazott rá, hogy eldöntsd, ki mennyit ér?” „Annak alapján mondom ezt, hogy látom: sokkal nagyszerűbb eredményeket érek el az életben, mint az a másik.”
A Hádásot 13 hírtévé által bemutatott videófölvétel másik megszólalója Giorá Radler, az előkészítő tanfolyam rabbija volt, aki a tanórán kijelentette: „Valójában nem a holokauszt ölte meg (sic!) a zsidókat, mert ez nem holokauszt. Minden ilyenfajta magyarázat butaság. Mivelhogy az ideológiai alapon történt, bizonyos mértékben jóval erkölcsösebb annál, mint amikor az emberek csak úgy gyilkolnak. A humanizmus, s az egész világi kultúra s az, hogy az emberben hiszünk, igazából ez a holokauszt. A holokauszt valóban az, hogy pluralisták vagyunk, s amikor hiszünk a ’Hiszek az emberben’ tételben. Ezt nevezik holokausztnak”, jelentette ki Radler rabbi.
Zoom
Ruvi Rivlin államelnök beszédet mond a Dávid Fiai Jesiva tanárai és növendékei előtt Éliben
Giorá Radler rabbi a hangfölvételen folytatta annak kifejtését, hogy nézete szerint valójában még mi nevezhető holokausztnak: „Az Örökkévaló Isten már évek óta kiáltja, hogy véget ért a diaszpóra ideje, de az emberek nem hallgatnak a szavára, s ez az ő betegségük, amelyet a holokauszttal kell gyógyítani”, magyarázta növendékeinek Giora Radler rabbi, majd így folytatta: „A németek logikája helyes az ő szempontjukból nézve. Hitler szerint a lakosság bizonyos csoportja az egész emberiség szerencsétlenségének az okozója, s ez a csoport az egész emberiség pusztulását idézi elő, ennek a csoportnak a tagjai rosszat tesznek az emberiséggel, s ezért ki kell irtani őket. Nem tartod logikusnak ezt az ideológiát? Nagyon rossznak véled?”, tette föl a kérdést Radler rabbi. Az egyik növendék azt válaszolta, hogy mindez nem tűnik erkölcsösnek, mire a rabbi visszakérdezett: „Akkor Mózes tanítómesterünk is kegyetlen, gonosz, akárcsak Hitler?” A növendék nemleges válasza után Radler rabbi ezt mondta: „De miért nem? Egyetlen rossz van a világon, mégpedig a kétszínűség”.
„Kezdjük azzal a kérdéssel, hogy Hitlernek igaza volt vagy nem volt igaza? Ő volt a legigazabb ember a világon, s minden kimondott szava igazság”, jelentette ki Radler rabbi, majd így folytatta: „Az ideológiáját tekintve igaza volt. Mert van a küzdő, férfias világ, amelynek lényege a tisztesség és a harcosok testvérisége, s van a nőies, elpuhult, erkölcsös világ, amelynek a tartsd oda a másik orcádat is az alapállása. Azt hisszük, hogy a zsidók ezen utóbbi hagyományt követik, s ezért ők a valódi ellenség. Hitlernek száz százalékban igaza volt azon kívül, hogy nem a helyes oldalon állt”, mondta Radler rabbi.
’Omri Mániv, a Má’áriv újságírója a Twitteren a következőt írja az ’Éli zsidótelepülésen oktató rabbikról: „Az ’Éliben működő előkészítő tanfolyam rabbijainak fajvédelmi nézete szerint az arabok genetikailag hibásak, a mi szolgáinkká kell válniuk, mert a zsidók felsőbbrendű fajta tagjai. Szerintük a zsidók kiirtása nem volt holokauszt, de a világiasság és a pluralizmus viszont az. Hitlernek száz százalékban igaza volt, vélik ezek a rabbik, akik szerint nincs különbség Hitler és Mózes tanítómesterünk között, s a náci ideológia pedig helyes ideológia”, írja Twitter-bejegyzésében ’Omri Mániv.
A Má’áriv megkeresésére Giorá Radler rabbi így válaszolt: „Az idézetek pontosak, ám a szavaimat kiforgatták az eredi valóságukból. A tanórán igyekeztem magyarázatot adni Hitler beteges logikájára, illetve a holokauszt történelmi okaira és előidézőire.”
Zoom
Jáír Lápid parlamenti képviselő, pártelnök
Jáir Lápid, a Van Jövő parlamenti párt elnöke és képviselője a közzétett videófölvételekre a következőképpen reagált a Twitteren: „Ez nem a zsidóság. A hallottak nem képeznek értéket. Azok, akik így beszélnek, nem méltók arra, hogy rabbinak nevezzék őket, s nem alkalmasak az ifjúság nevelésére. A holokauszt ilyen módon történő fölemlítése undorító fajvédelem, s arabok pedig nem akarnak szolgáink lenni. Az országnak be kell szüntetni ennek az előkészítőnek a finanszírozását egészen addig, míg el nem távolítják onnan a fajvédő rabbikat.”
Hering J. – Kuruc.info
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Dossziék

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2019 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready