A Nyíregyházi Rendőrkapitányság rongálás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást B. Sándor 27 éves fényeslitkei lakos ellen.
A nyomozás adatai szerint a férfi 2019. szeptember 9-én 2 óra 45 perc körül egy nyíregyházi lakóház előtti parkolóban szándékosan felgyújtott egy segédmotoros kerékpárt, ami ennek következtében teljesen kiégett. A keletkezett tűzben két személygépkocsi is megrongálódott, melyek a motorkerékpár mellett parkoltak.
Zoom
Zoom
A gyanúsított ezután gyalogosan tovább közlekedett, és egy másik személygépkocsit, valamint három szeméttároló konténert is felgyújtott.
Zoom
A katasztrófavédelem munkatársai a keletkezett tüzet perceken belül eloltották, személyi sérülés nem történt. A keletkezett kár értéke meghaladja a négymillió forintot.
Zoom
Zoom
A rendőrök a bevezetett intézkedések eredményeként néhány percen belül a helyszín közelében elfogták a feltételezett tettest, akit a rendőrkapitányságra előállítottak, és gyanúsítottként kihallgattak. A férfi beismerő vallomást tett, de magyarázatot nem tudott adni a tettére. A nyomozó hatóság a további eljárást a gyanúsított bűnügyi őrizetbe vétele mellett folytatja.
(Police)