2020. február 22., szombat, Kövecs napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
22:58 A Recskre internáltaknak még koncepciós pert sem rendeztek, csak elvitték őket22:38 Földi: rejtett polgárháború van Németországban22:17 Az már biztos, hogy a moszkvai arcfelismerő rendszer jobban működik, mint a koronavírus kimutatása21:56 Kicsoda ön, dr. Sorge? Reálisak-e a 2. világháború legendás hírszerzőtörténetei?21:18 Az igazi rettegők horogkeresztet vélnek felfedezni az Opel egyik új felnijében21:04 Egy állami intézmény igazgatója hogyan lehet kuratóriumi elnök a Jobbiknál? Csak nem Fidesz-ügynök ő is?20:13 Megállapodás nélkül ért véget az EU-csúcs20:08 Erdogan felhívta Putyint19:37 Az ujjlenyomatok újbóli ellenőrzése alapján azonosították a makói kettős gyilkosság elkövetőjét19:16 Olajalku: új ajánlatot tett Putyin Lukasenkának18:49 Egyre elégedetlenebbek az ukránok a zsidó humorista embereivel18:15 A tizenötből 10 akadémiai kutatóközpont nem őrizte megfelelően a közvagyont17:44 Belekötöttek az oláhok a zilahi Ady Endre-szoborba17:32 NYT: Moszkva Trump újraválasztását támogatja17:17 Őrizetbe vettek egy illedelmesen kopogtató pakisztáni gyilkost
24 óra legolvasottabbjai

Extra :: :: Hozzászólások

Megtalálták Natasa iPhone-ját az Orosz Atlantisz mélyén

Reklám

Az ékszerekkel teletűzdelt, műanyag telefontokhoz hasonlítható fekete övcsatra régészek bukkantak az „Orosz Atlantisznak” nevezett terület mélyén. Ez egy híres régészeti lelőhely Dél-Szibériában, amely az év nagy részén víz alatt fekszik – írja a Live Science.
A körülbelül 18 centi hosszú, 4 centi széles fekete téglalap azonban nem elektronikai kiegészítő, hanem egy karneol és türkiz drágakövekkel díszített ősi övcsat.
A tudósok egy nő sírjában találtak a tárgyra, amely a csontváz medencéjén feküdt. A kutatók a nőt Natasának, a műtárgyat Natasa Iphone-jának nevezik. Ugyan a csatot évekkel ezelőtt fedezték fel, de a közelmúltban ismét a figyelem középpontjába került, amikor Pavel Leus, az ásatások egyik régésze megosztott egy képet róla az Instagram-on.
A sír Tuva szibériai részén, a mongol határtól nem messze fekszik. A régészek két temetkezési helyet, Terezint és Ala-Teyt azonosították a körülbelül 2000 évvel ezelőtti Xiongnu-korszakból.
„A sírhelyek mindkét helyen számos öv- és ruhadarabot, gyöngyöket, medálokat, fülbevalókat, kínai wu zhu érméket, valamint tükröket és azok töredékeit tartalmazzák” – írták a tanulmányt szerző tudósok. További felfedezések várhatóak az elkövetkező hónapokban – tette hozzá Leus.
(Híradó)
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Dossziék

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready