2020. március 30., hétfő, Zalán napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
22:55 Eljött a fehérorosz labdarúgó-bajnokság ideje22:41 A Közel-Keleten is terjed a Covid-1922:29 Emberi csontokat találtak egy szentendrei ingatlan udvarán22:03 Az antifa csokit, a Fidesz mottót lopott - Heti progresszió, XXI. rész (16+)21:29 Fertőzöttek millióira és akár 200 ezer halottra lehet számítani az Egyesült Államokban 20:57 A katasztrófavédelem kész csatlakozni a RescEU-programhoz20:33 Moszkvában meghaladta az ezret a fertőzöttek száma - kötelező házi karantént rendeltek el20:10 A járványgörbe lefele ível Lombardiában19:47 Spanyolországban több mint nyolcszázzal nőtt a halottak száma egy nap alatt - leállítják a nem létfontosságú ágazatokat19:39 Átlépte a tízezret az igazolt fertőzöttek száma Belgiumban19:07 Egy vármegyés lány a jövő generációjának kineveléséről18:48 "Mészáros Géza repülőhadnagy úr, jó repülést az ég felé!" - a harmadik emlékséta18:30 Minél rosszabb a piac, annál jobb lehetőségek vannak a profitra - a koronavírus haszonélvezői17:45 "Asszed, zászló vagy, oszt izé vagy?" - kátrányos helyzetű polgártársunk és a buszsofőr esete17:20 Párizs 2024: felül kell vizsgálni az olimpiai terveket
24 óra legolvasottabbjai

Extra :: :: Hozzászólások

Megtalálták Natasa iPhone-ját az Orosz Atlantisz mélyén

Reklám

Az ékszerekkel teletűzdelt, műanyag telefontokhoz hasonlítható fekete övcsatra régészek bukkantak az „Orosz Atlantisznak” nevezett terület mélyén. Ez egy híres régészeti lelőhely Dél-Szibériában, amely az év nagy részén víz alatt fekszik – írja a Live Science.
A körülbelül 18 centi hosszú, 4 centi széles fekete téglalap azonban nem elektronikai kiegészítő, hanem egy karneol és türkiz drágakövekkel díszített ősi övcsat.
A tudósok egy nő sírjában találtak a tárgyra, amely a csontváz medencéjén feküdt. A kutatók a nőt Natasának, a műtárgyat Natasa Iphone-jának nevezik. Ugyan a csatot évekkel ezelőtt fedezték fel, de a közelmúltban ismét a figyelem középpontjába került, amikor Pavel Leus, az ásatások egyik régésze megosztott egy képet róla az Instagram-on.
A sír Tuva szibériai részén, a mongol határtól nem messze fekszik. A régészek két temetkezési helyet, Terezint és Ala-Teyt azonosították a körülbelül 2000 évvel ezelőtti Xiongnu-korszakból.
„A sírhelyek mindkét helyen számos öv- és ruhadarabot, gyöngyöket, medálokat, fülbevalókat, kínai wu zhu érméket, valamint tükröket és azok töredékeit tartalmazzák” – írták a tanulmányt szerző tudósok. További felfedezések várhatóak az elkövetkező hónapokban – tette hozzá Leus.
(Híradó)
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Szavazás

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready