Hál' Istennek nem csak hazánkban járnak a britek kocsmázni, hanem végre elkezdték felfedezni otthon is a vendéglátóipari helyiségeket, írja a Guardian.
Míg az elmúlt tíz évben folyamatosan csökkent a pubok száma az Egyesült Királyságban, addig a Nemzeti Statisztikai Hivatal (ONS) adatai szerint 2019. márciusában 39 135 kocsmát számoltak össze – ez 320-szal több az egy évvel azelőtti adathoz képest.
Szívszorító volt az elmúlt évtizedben a kocsmák bezárása, főleg a különböző adó- és alkoholjáradék-változások miatt – de remélem, hogy a mostani adatok a trend visszafordulását hozzák – mondta egy vendéglátóipari szoftverekkel foglalkozó cég vezetője, Patrick Clover. A Guardian szerint a kormány adócsökkentő intézkedéseinek is köszönhető, hogy a kocsmák száma idén növekedésnek indult.
A több kocsmát lefedő Brit Sör és Pub Szövetség (BBPA) adatai viszont még nem jöttek ki: a tavalyi adatok stabil, de lassuló csökkenést mutattak még ott is, így csak remélik, hogy a 2019-es számok már növekedést hoznak majd.
(Index)